Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Dakarské změny Marca Comy

Dakarské změny Marca Comy

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Šestihodinová penalizace inkasovaná během letošního Dakaru vyřadila Marca Comu z bojů o zisk titulu. Španělský jezdec strávil část roku 2010 hledáním té správné strategie, která by mu měla zaručit vítězný návrat.

Po letošním Dakaru, který dokončil na 15. místě, což je mimo vypadnutí jeho nejhorší výsledek, se Marc Coma při přípravě vrátil na začátek. V Buenos Aires se 1. ledna postaví na start s jediným cílem - a tím je vítězství. Cesta k němu však musela projít několika obměnami. V souladu s novými pravidly bude startovat na stroji s objemem 450 cm3, což je ta nejvýraznější změna. Pryč je také Jordi Arcarons, který byl s Markem od počátku jeho kariéry.

Letos bude mít strategii a plánování na starosti Comův bývalý týmový kolega Giovanni Sala. Italský jezdec třetí celkově na Dakaru 2006, byl Comovou nabídkou fascinován. "Zavolal mi a zeptal se, co dělám v lednu. Nečekal jsem to, ale přirozeně jsem hned nabídku přijal. Takovou roli jsem nikdy předtím nezastával, je to pro mě velká motivace a budu se snažit odvést co nejlepší práci."

Dvojnásobný dakarský vítěz Coma zůstává věrný tradici a do týmu angažoval dalšího katalánského jezdce. Tříletý kontrakt podepsal Juan Pedrera, který bude plnit roli "nosiče vody", čili jezdce jehož úkolem je pomoci své týmové jednotce. Premiéru na Dakaru 2009 proměnil na 49. místo, o rok později prorazil až do první desítky. Pedrera má předpoklady a talent jezdit blízko svého lídra a podat pomocnou ruku když bude třeba. "To že jsem dokončil své dva Dakary a také moje mechanické dovednosti přesvědčili Marca, že budu dobrou podporou. Dokázal jsem, že mi může důvěřovat, " říká 20-letý rodák z městečka Canet de Mar.

Oba jezdci se na výpravu za vítězstvím zdají být dobře připraveni. "Všechno bylo podřízeno zisku vítězství," uzavírá Marc Coma.

ASO