Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye V Tunisku vítězí Novický a Rodriguez, Zapletal čtvrtý

V Tunisku vítězí Novický a Rodriguez, Zapletal čtvrtý

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Závěrečnou etapou dnes byla zakončena tuniská rally. Tato etapa měla nezvyklý charakter - jela se na dva šedesátikilometrové okruhy.

Rychlý okruh nepřinesl žádné zásadní změny ve výsledcích, a tak své vedení s přehledem udrželi Novický a Helder.

Výhry v etapě si připsali Nani Roma a Jordi Viladoms. Jedinému českému zástupci v soutěži Miroslavu Zapletalovi dnes i celkově patřilo čtvrté místo. Mezi kamiony vyhrála Elizabete Jacinto.

Leonid Novický: „Jsem velmi rád, že konečně mohu slavit vítězství, navíc, což je důležitější, zde v Tunisku, zemi zasvěcené mému srdci, zemi, kde jsem začal závodit. Rád bych také poděkoval týmu X-Raid za jejich skvělou práci. Byl to skvělý závod s velmi silným Jeanem-Louissem Schlesserem. Děkuji mu také za jeho sportovní chování. Každý ví, že jej není lehké porazit."

Jean-Louis Schlesser: „Gratulace Leonidovi. Byl to perfektní závod a on je velmi inteligentní, neváhá zpomalit, když je to nezbytné. Během několika let neobyčejně vyrostl a stal se z něj vážný uchazeč o vítězství. Letošní OiLibya Rally of Tunisia byla skvělá. Blahopřeji organizátorům, že měli odvahu posunout se vpřed a pomoci tak našim tuniským přátelům - dlužíme jim to v takovémto velmi důležitém období v jejich historii (připomeňme, že právě demonstracemi a svržením diktátora v Tunisku začala současná vlna arabských nepokojů, pozn. red.). Tunisko je překrásnou zemí, kde budou turisté více než vítáni. To je také jeden z důvodů, proč jsme zde."

Elizabete Jacinto: „Víte, že je mojí láskou Afrika. Je jasné, že jsem si Tuniskou rely opět skvěle užila. Trasa byla velice pestrá. Můj program na rok 2011? Jako loni: Maroko a Afrika Eco Race. Mnoho příležitostí, kde budu moci obhájit své vítězství."

Neoficiální výsledky - automobily:

1. Leonid NOVICKÝ, BMW X3CC 13:23:02 hod
2. Jean-Louiss SCHLESSER, Schlesser Original +14:13 min
3. Nani ROMA, BMW X3CC +35:36 min
4. Miroslav ZAPLETAL, BMW X3CC +1:48:37 hod
5. Roberto TONETTI, Nissan +3:44:06 hod
6. Boris GARAFULIC, BMW X3CC +4:01:35 hod

Helder Rodrigues: „Je to skvělý a velmi intenzivní zážitek. Na takovou chvíli jsem čekal velmi dlouho. Rád bych poděkoval všem partnerům a lidem, kteří mi věřili. Teď jsem tady a musím hlavně poděkovat všem těmto lidem. Je jasné, že moje sezona začíná naplno. A je to velmi úspěšná příprava na Dakar 2012."

Jakub Przygonski: „Nejprve bych rád pogratuloval Helderovi k jeho krásnému a zaslouženému vítězství. Dokázal získat náskok na úvod předposlední etapy. Bylo to těsné, ale stále mi chybí zkušenosti, abych se udržel na takovéto úrovni po celou délku soutěže. Jsem zejména potěšen, že podium doplňuje můj kolega z Orlen teamu Jacek."

Neoficiální výsledky - motocykly:

1. Helder RODRIGUES, Yamaha 14:23:16 hod
2. Jakub PRZYGONSKI, KTM +9:36 min
3. Jacek CZACHOR, KTM +54:12 min
4. Jordi VILADOMS, Yamaha +56:23 min
5. Marek DABROWSKI, KTM +1:09:02 hod
6. Manuel LUCCHESE, Husaberg +4:04:52 hod

rely.cz