Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Zapletal opět útočí

Zapletal opět útočí

Image Miroslav Zapletal se opět ukázal při úvodním závodě Mistrovství světa FIA Cross-Country Rally Italian Baja 2011, který se uskutečnil na severu Itálie v okolí italského města Pordenone. Tento 18. ročník byl velmi kvalitně obsazen se špičkovou konkurencí.

Té se Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem nezalekli, což předvedli svým skvělým výkonem. Celkově bylo do tohoto podniku přihlášeno 50 závodních posádek, mezi nimiž byly špičky jako Gadasin, Novitskiy, Kahle či Schlesser.

Pár dní před zahájením došlo v Itálii k lokálním záplavám, původní trasy musely být zkráceny. Tak se z původních 82 km jedné rychlostní zkoušky se staly 33 km a 21 km úseky, které se opakovaly.

Mirek Zapletal k tomu řekl: „Pro náš začátek byl tento závod celkem vyhovující, ale hodně krátký závod. Byl to náš první závod po patnácti měsících, navíc v novém autě BMW X3, takže jsem si na něj musel zvyknout. Ze začátku jsem byl trochu nejistý, ale postupně jsem zrychloval a já se cítil, jako kdybych nikdy nepřestal závodit. Je to stejné jako jízda na kole, na tu se taky nezapomíná,“ dodal s úsměvem Zapletal. „Dojeli jsme si pro dobrý výsledek - čtvrté místo celkově a druhé místo v kategorii T1.2. Trochu mě mrzí, že jsme nestáli na bedně. Auto jelo na výbornou, žádné větší problémy jsme neměli, ale trochu nás zklamal jeho výkon. Nyní budeme pracovat s našimi mechaniky na jeho zlepšení.“

„Tento závod měl především ověřit, zda jsme vůbec schopni po tak dlouhé době závodit, „ dodal Tomáš Ouředníček. „ Ale hned ze začátku jsme se probojovali mezi elitu tohoto závodu a potěšilo nás, že ve výsledcích za námi skončil J.L. Schlesser, dakarská legenda. Jsem rád, že jsme se zúčastnili, atmosféra byla úžasná, krásné počasí a to nádherné okolí městečka Pordenone – zkrátka, užili jsme si to a těšíme se na další závod.“

Mezi zástupci týmu OffroadSport byl i úřadující mistr ČR, Polska i FIA Central Europe Zone Zdeněk Pořízek s Markem Sýkorou, který tento podnik absolvovali s vozem Hummer H3EVO, který byl postaven v dřevohostických dílnách Mirka Zapletala. Vedli si také na výbornou. Obsadili šestou příčku celkově a třetí v kategorii T1.1.

OffroadSport.cz