Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Silk Way rally se blíží - jak probíhá příprava týmů

Silk Way rally se blíží - jak probíhá příprava týmů

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Před námi je závod sezóny Silk Way tzv. Hedvábná stezka, a protože je termín rallye posunut blíže k polovině roku, umožňuje týmům nejen testovat, ale v případně nutnosti opravit a připravit stroje na odjezd na DAKAR. Účast na SILK WAY hlásí skoro všechny naše týmy.

Kdo skutečně pojede, se uvidí až před soutěží, jelikož registrace na závod ještě není konečný krok. Všechny naše týmy bojují s časem a především s financemi, jelikož krize zasáhla i tuto oblast.

Czech Dakar Team pilně pracuje na přípravě a účasti na "polovičním dakaru". Tým je přihlášen na letošní závod s Tatrou. Dále se počítá, že pojede asistence a v současné době se řeší ještě novinářské auto. Při dnešním rozhovoru Marek Spáčil ještě nevěděl, zda pojedou s motorem C 13 nebo s C 18. V případě C 13 by se jednalo o testování nového motoru. “Vše záleží jak se stihneme připravit, ale na Silk Way pojedeme v každém případě” řekl Marek bez zaváhání. “Jediné co se může stát v případě, že nebudeme stíhat, je to že pojedeme s C 18, se kterou jsme jeli Dakar”.

Tým X-Raid potvrdil, že se oproti předešlým rokům zúčastní Silk Way Rally. Potvrzeny jsou posádky Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret a Leonid Novický/Andreas Schulz, vyloučit však nelze ani start nějakých dalších dvojic.

Pod hlavičkou Vinland Dakar teamu by se měl na startu objevit Michael Honda s navigátorem Janem Tománkem. V Pajeru T2 by se měl objevit mladý Kašpárek se spolujezdcem ze Slovinska. Svůj druhý start by měl v Toyotě LC 120 T1 absolvovat taky Peter Mikula se spolujezdcem Ivanem Novákem.

Czech Dakar Racing chce vyslat na tuto soutěž Toyotu LC 120 T2 s Jiřím Janečkem a Evou Vykydalovou.

Offroadsport.cz se chce zúčastnit Silk Way se dvěma až třemi vozy. Na závod by měl jet Zapletal, Pelc a Sládek. Zapletal si může volit mezi Mitsubishi L200 a BMW X3. Josef Pelc by měl pilotovat svůj speciál Mitsubishi Pajero Di-D a to buď s manželkou a nebo synem. Sládek volí nového spolujezdce a vůz – Hummer H3 EVO I.

Svoboda Tatra Team, KM Racing Team a Loprais Tatra Team jsou dalšími týmy, kteří se snaží o účast na této soutěži. Patrně ne všichni se tohoto podniku zúčastní, neboť ne všude je příprava v takové fázi aby dovolila bezproblémovou účast na soutěži.