Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Mini All4 Racing má za sebou testy ve Francii

Mini All4 Racing má za sebou testy ve Francii

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Ve francouzském Le Creusot, v burgundském regionu, se ve dnech 13. a 14. prosince konaly dvoudenní testy nového Mini All4 Racing. Během nich vozidlo bez problémů absolvovalo přibližně 300 kilometrů. O testování se postarali Guerlain Chicherit a Michel Perin, dvojice která se do nového speciálu posadí na nadcházejícím Dakaru.

"Po krátkém představení se minulý týden v Treburu, jsem se nemohl dočkat prvního pořádného testu našeho auta," nadchl se pátý jezdec letošního Dakaru, člen týmu Monster Energy X-Raid Guerlain Chicherit . "Auto se skvěle ovládá, motor reaguje výborně a díky zlepšení těžiště se vozidlo lépe chová při skocích. Výhled z kokpitu je mnohem lepší než jsme při stavbě předpokládali. Ve srovnání s BMW X3 CC není naše MINI o nic horší. " S výsledky prvních testů byl spokojen i manažer týmu Sven Quando.

"Všechno proběhlo v pořádku, jsem velmi šťastný že se nám v tak krátkém čase podařilo připravit auto na Dakar. Najezdili jsme asi 300 kilometrů. Celý tým se už těší se světovou premiéru MINI All4 Racing na Dakaru 2011."

První offroadové MINI All4 Racing se příští týden letecky vydá na cestu do Jižní Ameriky, kde jej v lednu v soutěžním debutu představí Guerlain Chicherit a Michel Perino. Guerlain Chicherit je členem týmu X-Raid od roku 2006. Čtyřnásobný světový šampion v extrémním lyžování (1999, 2002, 2006, 2007) se v roce 2009 stal vítězem Světového poháru FIA, pro tým X-Raid to byl třetí zisk této trofeje. Navigátorem v posádce MINI All4 Racing je Michel Perin, jeden z nejzkušenějších spolujezdců v cross country a trojnásobný dakarský vítěz po boku Pierra Lartiguea (1994, 1995, 1996).

Zdroj: X-Raid Team