Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Mini All4 Racing

Mini All4 Racing

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image X Raid Team v sobotu 11. prosince poprvé zvěřejnil akční fotky nového MINI All4 Racing. Testování proběhlo již v pátek v Treburu, nedaleko od Frankfurtu nad Mohanem.




MINI All4 Racing se zúčastní rallye Dakar v kokpitu s usměvavým francouzem Guerlainem Chicheritem a jeho kolegou Michelem Perinem. Vůz disponuje 315 koňskými silami pod kapotou při 7OO Nm točivého momentu.

"První testování sice bylo krátké, ale velmi vzrušující a velmi slibné", rozplýval se Chicherit. "Opravdu se těším na další test, který proběhne ve Francii příští týden. Díky výkonnému motoru a unikátním jízdním vlastnostem nového MINI All4 Racing si myslím, že máme velmi dobré šance na umístění v nadcházejícím ročníku rallye Dakar."

Šéf týmu Sven Quand je rovněž potěšen se zavedením nového modelu. "Náš tým uspěl i přes velmi krátkou dobu vývoje a nyní máme skvělý vůz, který je velmi konkurenceschopný.Za to patří dík mimo jiné i motorárně BMW která nám pomohla výrazně zvýšit výkon motoru a jeho efektivnost."

Po poněkud neobvyklém prvním dílu testování v zasněžených podmínkách se tým přesune do Francie, kde se nové MINI podrobí rozsáhlejšímu testování příští týden od 13. do 14. prosince.

Soutěžní debut si pak odbude 1.ledna v Buenos Aires na startu 33. ročníku Personal Dakar rallye.






Tomáš Uruba, Dakar.cz