Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Tři české osobáky na startu

Tři české osobáky na startu

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Odjezd na Dakar se nezadržitelně blíží a všechny tři osobní vozy, které mají odstartovat, prodělávají poslední přípravy na odjezd do Francie, kde by se měly nalodit 25. a 26. listopadu na parník, směr Buenos Aires.




S největší pravděpodobností odstartuje za Offroadsport.cz Zdeněk Sládek s Mílou Janáčkem na Hummeru 3 EVO ve skupině T1. Ve skupině T2 odstartují dva vozy Vinland Dakar teamu ve složení Peter Mikula – Ivo Novák s Toyotou LC 120 a Michal Kašpárek s Jendou Tománkem s Pajerem. Úpravy na Mitsubishi Pajeru, které pochází z dílen italského Ralliartu byly prováděny v Otrokovicích u Romana Kresty. Vůz původně určený na italský šampionát "té-dvojek" potřeboval předělat na možnost startu na Dakaru.

Byly provedeny některé úpravy v uchycení motoru a převodovky, ochrana podvozku, dodělán systém dohušťování. Dnes proběhly v okolí Podkopné Lhoty první testy , na kterých byly nastavovány FRT tlumiče.

Roman Kresta vyjádřil uspokojení nad jízdními vlastnostmi vozu – v rámci možností skupiny T2. V minulosti se zabýval nastavením podvozku pro X-Raid v saharské poušti (2008).

Peter Mikula připravuje Toyotu LC 120 na testy, které proběhnou v příštím týdnu. Po úspěšném absolvování letošní Silk Way potřeboval vůz nutně ozdravnou kůru. Všechny šrámy byly opraveny a vůz byl vylepšen o poznatky získané právě na tomto podniku.

www.rally-raid.eu