Get Adobe Flash player
Home

Silk Way Rally 2011 - Potřetí a v novém termínu

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image "Odborníky" na cross country rally nazývaná "silky vej" rally se letos rozjede už potřetí. Startovalo se v Kazani, Leningradě a nyní v Moskvě. Na Rudém Náměstí, nedaleko od "navěky" dřímajícího soudruha Lenina, odstartuje tento podnik, který se stává pro Evropana stále zajímavějším.

Doufám, že vykonstruovaná nedůvěra Západu v krvelačného Bolševika, bude přebita reálným nebezpečím naštvaného Muslima v severní Africe. Ruský pořadatel dělá vše pro to, aby přilákal co nejvíce jezdců, což se mu snad konečně, alespoň z Česka, v hojné míře podaří.

Dva naše jediné, v kategorii automobilů, operující týmy si mohou vypravit společný vláček do Moskvy.

Offroadsport CZ vysílá do Ruska blíže nespecifikovaný počet 4 až 6 vozů, Vinland Dakar team tři, a tak v republice zbudou pravděpodobně jen tři auta, která by teoreticky mohla soutěž absolvovat.

Při dobré konstalaci by se tak z České republiky vydalo do Ruska deset vozů, což je z hlediska CCR zcela nevídaný jev. Vždyť tolik vozů z Česka nejede ani české mistrovství.

Výsledek tomu bude patrně odpovídat a ne všichni se dostanou do cíle.

Lákavé je startovné 1 500 E a mimo jiné bonusy cílové prémie 5 000 USD.

Přidáme-li do výčtu českých soutěžících ještě asi čtyři české trucky, je to pěkná partička. Nic naplat, zbylo v nás "Se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak...." Vždyť nejen Dakarem živ je člověk a náklady na Silk Way, jsou oproti Dakaru skutečně někde jinde. Nehledě na skutečnost, že soutěž je oproti Dakaru o 14 dní kratší, zkrátila se pauza před Dakarem a vozy nejsou dva měsíce na lodi.

MCH