Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY Dakar news Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem se po více než roce vrací a jedou Baja Itália !!

Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem se po více než roce vrací a jedou Baja Itália !!

Image Nejúspěšnější našinci na Dakaru 2009 v kategorii osobních aut - posádka Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem - na svůj úspěch na následujícím Dakaru 2010 nenavázali.

Naopak se "proslavili" zcela jinak a to velmi vážnou havárii, po níž oba členové posádky skončili v nemocnici.

Připomeňme, že v plné rychlosti při jízdě na rovném úseku a po pláni jejich Mitsubishi vlétlo do obrovské díry, která vůbec nebyla vidět. Následovala obrovská rána a velmi vážné zranění páteře Mirka Zapletala. Tomáš Ouředníček sice odcestoval zpět do republiky a domníval se, že se mu nic vážnějšího nestalo, nakonec ale i on měl problém a na několik měsíců skončil v sádrovém krunýři.

Mirek Zapletal, který je zároveň šéfem týmu Offroadsport.cz, se musel na více než rok odmlčet. Na lednovém Dakaru 2011 sice nechyběl, ale do závodního vozu ještě neusedl, když pouze dirigoval chod týmu, coby manager. Chvíle návratu ovšem přichází právě nyní. Zhruba týden totiž zbývá do startu Baja Itáília, úvodního podniku MS 2011. A právě zde se chce posádka zkušebně představit.

"Chceme jet spíš na zkoušku, zda to půjde. Ne úplně na plno a na co nejlepší výsledek, ale hlavně vyzkoušet, zda je vše již opravdu v pořádku a zda záda vydrží...," říká navigátor Tomáš Ouředníček.

Kromě této posádky se pak na startu objeví opravdu špičková konkurence a také další Češi. Jednak týmový kolega Zdeněk Pořízek, který premiérově vymění své BMW za Hummer H3 EVO, postavený právě v týmových dílnách v Dřevohosticích.

e-auto.cz