Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY Dakar news Již tradičně byl v Křížikově pavilonu k vidění dakarský bivak a technika

Již tradičně byl v Křížikově pavilonu k vidění dakarský bivak a technika

Image

Liaz Martina Macíka v posledních dvou ročnících Dakarské rally jako jediný z našich kamiónů dokončil soutěž, loni dokonce na historickém čtvrtém místě.

Přesto tento tým na rozdíl od jiných nepořádá tiskové konference před, či po soutěži. Dělá však něco jiného. Už několikátým rokem se pravidelně zúčastňuje výstavy na pražském Holešovickém výstavišti. Stejně tak tomu bylo letos v rámci výstavy Motocykl, konané v 3.-6. března 2011.

Již tradičně v Křížikově pavilonu ve spodní části Výstaviště rozložil KM Racing tým svůj bivak. Pro dokonalou iluzi návštěvníků to vypadá jako v poušti - navezený písek, povinná plachta pod vozidly, postavené stany a všechna vozidla týmu, tedy doprovodný Liaz, závodní Liaz, terénní vozy, motocykly a čtyřkolky.

Dle slov Martina Macíka by se měl stavět druhý závodní Liaz pro červencový závod Silk Way z Moskvy do Soči. Tato rally je po jihoamerické soutěži druhou nejvýznamněnjší rally, na kterou přijíždí většina šampiónů, jako Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel v kategorii osobních aut a v kamionech samozřejmě domácí tým KAMAZ. Po ohlášeném ukončení kariéry Rusa Čagina by měl být jedničkou týmu kolega Nikolajev.

Jirka Fiala