Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Nasser Al-Attiyah: Dakarská výhra je vrcholem mé kariéry

Nasser Al-Attiyah: Dakarská výhra je vrcholem mé kariéry

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Pilot továrního týmu VW - Nasser Al-Attiyah popsal letošní výhru na Dakaru jako vrchol své dosavadní kariéry. Katarský pilot se o vedení přetahoval v první polovině soutěže s týmovým kolegou Carlosem Sainzem a Stephanem Peterhanselem s BMW. Ve druhé polovině závodu se na něj usmálo štěstí.

"Výhra na Dakaru znamená hodně, pro mě, pro mé lidi, mou zemi i náš tým," říká Al-Attiyah. "Je to skvělá výhra. Těžko mohu popsat vše, co se mi právě honí hlavou. Ale je to příjemný pocit. Dokázali jsme, že máme nejlepší tým na světě. Vyhráli jsme po třetí v řadě. Je to také vrchol mé kariéry."

Pilot věří, že jeho výsledek pomůže zviditelnit Katar na poli motorsportu. "Myslím, že nyní již lidé budou vědět, kde Katar leží," žertuje pilot.

Al-Attiyah se Dakaru účatnil po šesté. V roce 2009 odešel z týmu X-Raid, po tom co byl vyloučen za neprojetí kontrolních bodů. Loni s VW dojel druhý pouhé dvě minuty za týmovým kolegou Carlosem Sainzem.

Sportovní kariéra čtyřicetiletého Katařana je velice rozmanitá. V roce 2006 vyhrál titul v P-WRC, loni vyhrál poslední závod IRC na Kypru a účastnil se i Olympijských her, kde reprezentoval Katar ve sportovní střelbě.

autosport