Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Polský úspěch na Dakaru

Polský úspěch na Dakaru

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Bývalý mistr Evropy Krzysztof Holowczyc vyrovnal na Dakaru svůj nejlepší výsledek z roku 2009, za trojicí Volkswagenů a týmovým kolegou Peterhanselem skončil pátý.

Polsko-belgická dvojice Krzysztof Holowczyc - Jean-Marc Fortin okupovala od úvodních kilometrů nejpřednější pozice a nakonec se na cílové rampě v Buenos Aires radovala ze skvělého výsledku.

„Největší rozdíl páté příčky letos a před dvěma lety je v tom, že tehdy nám špička ujela, ale letos jsme s nimi drželi od začátku krok. Ze sportovního hlediska se nemusí zdát být pátá příčka úspěchem, ale v naší pozici jsem za tento výsledek rád. Ale domnívám se, pokud bych měl více zkušeností s autem, určitě bych mohl jet rychleji. Měl jsem rezervy," komentoval výsledek úspěšný polský soutěžák.

Polského jezdce mohou těšit i slova šéfa týmu X-raid Svena Quandta: „Krzysztof odjel výtečný závod. Patřil mezi jezdce, kteří jeli hodně rychle, ale zároveň zásadně neriskovali. Doufám, že pokud se v budoucnu opět posadí za volant bavoráku, může pomýšlet ještě výše."

Tomáš Plachý