Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Loprais zabloudil, po defektu pak předjížděl v dunách

Loprais zabloudil, po defektu pak předjížděl v dunách

Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 

Image Aleš Loprais dojel ve čtvrtek na Rallye Dakar potřetí za sebou v etapě třetí, přesto si tohoto bronzu cenní nejvíce. Dokonce více než druhých pozic ze začátku slavné soutěže.

Pilot Tatry totiž v průběhu etapy, která posádky už naplno zavedla do pouště Atacama, měl defekt a navíc "lehce" bloudil.

"Všichni jsme si hrábli na samotné dno. Potkalo nás bloudění a ke konci etapy jsme ztratili 18 minut při opravě defektu pneumatiky," uvedl Loprais na svých oficiálních internetových stránkách.

Nabrané ztráty ale frenštátskou posádku nedeprimovaly a stále bojovala. Přestože ji defekt postihl asi 50 km před cílem 423 km dlouhého měřeného úseku, ještě dokázal ztrátu částečně dohnat.

"Než jsme vyměnili pneumatiku, předjelo nás několik kamionů a začala stíhací jízda v dunách, během které jsme je všechny předjeli zase zpátky," pochvaloval si doposud nejlepší z českých účastníku dakarské rallye.

Loprais se v popředí výsledkové listiny drží od začátku a zatím se mu vcelku daří držet krok s favorizovanými posádkami Kamazu. Za obhájcem prvenství Vladimirem Čaginem, který měl ve čtvrtek také defekt, zaostává o necelých dvanáct minut, od vedoucího Firdause Kabirova jej dělí 25 minut.

"I když jsme dojeli ve čtvrtek 'jen' třetí, tak tohoto etapového výsledku si z celé rallye cením nejvíc, protože byl opravdu tvrdě vybojovaný," podotkl Loprais, jehož čeká dnes stejně jako další účastníky Dakar poslední etapa před dnem volna.

ČTK