Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Christian Califano: "Život není jen o rugby"

Christian Califano: "Život není jen o rugby"

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Bývalý francouzský reprezentant v ragby Christian Califano měl v úmyslu přestup do kategorie automobilů. Jeho plán se o rok odkládá, do Jižní Ameriky opět míří s motocyklem a s přáteli z týmu KTM Red Bull, mezi nimiž nechybí úřadující šampion Cyril Despres.

Unavený ale veselý. Takový byl Christian Califano v cíli svého druhého Dakaru, poté co při prvním pokusu odstoupil kvůli zranění. Na konci dakarského akčního dobrodružství si své poslední místo cenil stejně, jako kdyby bylo první. Jeho přítel Cyril Despres, který jej přijal do týmu, potřetí vyhrál slavnou rallye a Ruben Faria byl nejrychlejší v závěrečné fázi. "Cestou zpět do Buenos Aires jsme byli jako malé děti. Je to jedna z mých nejkrásnějších vzpomínek, byl jsem ohromen tím co jsem viděl," vzpomíná rodák z Toulon na své dosud největší dobrodružství.

Po něm měl následovat konec jeho motocyklové kariéry, zatím se však odkládá. "Je to Cyrilova chyba, to on mě zlákal zkusit to znovu. S těmito chlapci jsem pocítil skutečnou týmovou spolupráci. Každý den mi připravili osobní brífink, kde mi vysvětlili co mám během etapy dělat. Dojalo mě, že se o mě tak starají, " vzpomíná Califano a dodává: "Dakar změnil můj život. Jde o víc než jen o rugby."

ASO