Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Volkswagen na Dakaru 2011: Mark Miller

Volkswagen na Dakaru 2011: Mark Miller

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Mark Miller a jeho jihoafrický navigátor Ralph Pitchford se těší na Dakar 2011. Američan z Arizony na Dakaru pro Volkswagen od roku 2006 vybojoval čtyři umístění v první pětce. Příjemné vzpomínky má spojené s trasou páté etapy blížícího se Dakaru.

Etapa z Calama do Iquique měří 423 kilometrů. Po úvodních kilometrech v těžkém, skalnatém terénu přijde na řadu solná planina. "Podle informací od organizátora bude na překonání jen pár kilometrového úseku nutná víc než hodina," poznamenává Mark Miller. "Je těžké zjistit něco bližší z této informace. Organizátor letos zvolil jinou taktiku při zveřejňování detailů trasy. Připravit se předem můžeme méně než minulá léta."

Po pomalém začátku nabídne etapa rozlehlé pláně bez jakýchkoliv cest, soutěžících v navigačně náročném terénu čeká zhruba stovka kilometrů. "Naše rychlost se samozřejmě zvýší," předpovídá Miller. "Největší překvapení však čeká po překonání dun, na samém konci etapy; prudké klesání do bivaku."

Nejpřesněji se toto závěrečné klesání dá popsat jako sjezdařský svah. "Z minulého roku si přesně pamatuji, jaké strmé bylo klesání," říká Miller. " Z vrcholu duny je vidět oceán a pláž. Pak se vrhnete dolů rychlostí 180 km / h. Podle organizátora má svah sklon 32 procent a délku téměř dva a půl kilometru. Absolutně šílenství! V mé motoristické kariéře jsem nikdy nic podobného nezažil. Závěrečný sestup je odměnou za všechny předešlé útrapy. Je skvělé, že ho organizátoři zařadili do programu rally i letos. Je to prvotřídní zážitek pro nás v autě, pro kameramany, fotografy i pro diváky."

Volkswagen Motorsport