Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 BMW v Rally Dakar 2011 se sedmi vozy

BMW v Rally Dakar 2011 se sedmi vozy

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Tým X-Raid BMW nasadí do letošní Rally Dakar největší sestavu v jeho historii. V lednu 2011 do pouštního maratónu odstartuje sedm vozů X3CC. Jezdeckou sestavu přitom znovu povede nejúspěšnější jezdec Rally Dakar, Stephane Peterhansel.

Peterhansel držel průběžnou první příčku i loni, než jej technické problémy srazily na čtvrté místo. Nejnáročnější závod světa vyhrál celkem devětkrát, šestkrát na motorce a třikrát za volantem Mitsubishi.

Pro Rally Dakar 2011 se tým X-Raid BMW spojil se značkou Monster Energy, která bude figurovat i v názvu týmu a jeho vozů.

Vozy Monster BMW budou stejně jako Peterhansel pilotovat Ricardo Leal Dos Santos, nejlepší soukromník loňského Dakaru, který si svůj debut s BMW odbyl teprve nedávno v rámci Marocké rally, a bývalý mistr světa v extrémním lyžování Guerlain Chicherit. Dalšími čtyřmi piloty BMW budou Leonid Novitskiy, Krzysztof Holowczyc, Stephane Schott a Orlando Terranova.

Šéf X-Raid BMW Sven Quandt účast týmu v Rally Dakar komentoval: „Velmi nás těší, že můžeme oznámit značku Monster Energy jako klíčového sponzora. V sezoně 2011 za nás pojede nejvíc vozů v historii našeho týmu. Určitě tak využijeme zkušeností napříč týmem.“

Zuzana Havelková