Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 David Vršecký v Tunisu zkouší i volant Tatry Marka Spáčila

David Vršecký v Tunisu zkouší i volant Tatry Marka Spáčila

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů prožívá od pondělka svou premiéru v závodech Cross Country Rallye, když se jako člen posádky Czech Dakar Teamu ve složení Marek Spáčil, David Vršecký a Emil Baumgartner účastní prestižní tuniské El Chot Rally.



Mistr Evropy po prvních ostrých km ve zcela jiném terénu neskrýval své nadšení: "Je to úplně něco nového, než když člověk krouží po okruhu. V okamžiku, kdy jedete neznámým terénem, byť podle itineráře, se musíte stoprocentně soustředit. Nástrahy čekají na každém kroku. Zatím se učím číst terén, cítím, že mi chybí správný odhad."

"Příliv adrenalinu je ve srovnání s okruhovými závody podobný, ale podstatně delší," dodává dále David. Navíc už v Tunisu zatím krátce na přejezdu vyzkoušel i svezení za volantem zelené Tatry. A Marek Spáčil údajně plánoval, že se David sveze za volantem i přímo v písku... takže David bude moci vstřebávat zcela nové zkušenosti.

Podle oficiálních tiskových zpráv týmu se v Tunisu až tak moc nedaří. Má problémy s dohušťováním pneumatik a nyní už jede pouze mimo soutěž. Hlavním cílem týmu je ale testovat a testovat, takže o výsledek zde až tak nešlo.

čerpáno z www.e-auto.cz