Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Etapa 4 – Celkový souhrn / Czech Dakar Team

Etapa 4 – Celkový souhrn / Czech Dakar Team

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Obecně - shrnutí předchozího dne, Etapa č. 4, úterý 5. ledna 2010 Fiambala - Copiapo, spojovačka I. 394 km, rychlostní zkouška 203 km, spojovačka II. 32 km, celkově 32 km. V pořadí již čtvrtá etapa dakarského dobrodružství přivedla závodníky z Fiambaly do Copiapa.

Po téměř 400 km dlouhé spojovačce, během které závodníci překročili v horském průsmyku Paso San Francisco hranici mezi Argentinou a Chile, čekala všechny původně 203 km dlouhá rychlostní zkouška, která byla nakonec rozhodnutím organizátora zkrácena o 40km. Přejezd And nabídl nádherné scenérie a také jízdu v nadmořských výškách nad 4.000 metrů s nejvyšším bodem okolo 4.700 metrů.

Dakar2010

“Blázen“Američan Robby Gordon na Hummeru vyhrál 4. etapu a je to jeho 1. vítězství v tomto ročníku rally Dakar 2010 a jeho třetí vítězství celkově v rally raid. Gordon zvítězil před Francouzem Stéphane Peterhanselem (BMW), třetí za nimi skončil katarský jezdec Nasser Al-Attiyah (VW). V celkovém pořadí automobilů nicméně kraluje "Peter", kterého následují na druhé pozici s odstupem 7'36 nejvážnější soupeř Španěl Carlos Sainz (VW), a s odstupem 9'56 Al-Attiyah (VW).

Dakar2010

V duchu hesla: Když chceš něčeho dosáhnout, udělej si to sám!“ Rus Vladimír Chagin (Čagin) jedoucí na Kamazu, ani v den svých 40ých narozenin, nenechal nikoho na pochybách, že je nejlepším truckerem a nedal nikomu šanci. Etapu doslova proletěl za necelé dvě hodiny s náskokem 7´44 min před svým stínem Kabirovem.

Czech Dakar Team