Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Etapa 01 – Toyota LC120 Jiří Janeček a Viktor Chytka v solidním výkonu v cíli první ostré etapy

Etapa 01 – Toyota LC120 Jiří Janeček a Viktor Chytka v solidním výkonu v cíli první ostré etapy

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Posádka Toyoty LC 120 Jiří Janeček a Viktor Chytka 1. ostrou etapu dakarské rally z Colonu u Buenos Aires do Cordoby zvládla dobře. Jak svorně oba jezdci uvádějí, přestože podloží trati bylo pod vrchní krustou díky vydatným dešťům poměrně nestabilní a po cestě to klouzalo, podařilo se jim vůz udržet na trati, nikde nezastavit a zajet slušný čas.

Jezdci Toyoty LC120 Jiří Janeček s Viktorem Chytkou (č. 373) v solidním výkonu v cíli první ostré etapy. Jiří Janeček: "Houpalo to, klouzalo, ale nezastavili jsme a předjeli asi 7 aut".

Dakar2010

Solidní jízdu dokumentuje i skutečnost, že se Toyota se startovním číslem 373 v etapě předjela asi 7 jiných aut. V těchto chvílích ještě pořadatelé nezveřejnili celkové výsledky pořadí automobilů, ale dvojice by měla figurovat okolo 53. místa.

Dakar2010

Jízda dvojice Janeček – Chytka vlastně odpovídala předstartovnímu prohlášení Jirky Janečka, že v týmu je nálada bojovná, do etap se velmi těší, ale zároveň před věhlasnou rally mají silný respekt.

Pravda, podle informací přímo od pramene, víme, že nejen podloží bylo trochu nestabilní, což hlavní aktér Jirka Janeček vyjádřil slovy: „První etapu jsme zvládli dost dobře, ale nějak mi to nesedlo, možná snídaně, nebo něco a třikrát jsem vyklopil sám sebe do prostoru. Takže teď před další etapou nebudeme auto ani opravovat jako ho musíme vyprat.“

Tiskova zprava / Czech Dakar Team"