Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Etapa 01 – Havárie v 1. etapě / Letka Racing Team

Etapa 01 – Havárie v 1. etapě / Letka Racing Team

Hodnocení uživatelů: / 13
NejhoršíNejlepší 

Image Vážení přátelé dakaru a našeho týmu, zdravím vás z bivaku v Cordobě. Bohužel mám pro vás zprávu, kterou jsem doufal, že vůbec v letošním ročníku nebudu muset napsat. Tatra č. 509 dnes na 225 kilometru speciálky (tedy přibližně 25 kilometrů před cílem) havarovala.

Omlouvám se v této chvíli za stručnost, nemáme ještě všechny informace. Tomáš byl nezraněn a zůstal u auta, Vojtu Morávka s Petrem Vojkovským odvezla helikoptéra. Vojta má pohmožděné rameno a je už tady s námi, Petr zůstal na pozorování v nemocnici s otřesem mozku.

Dakar2010
1. etapa - 2.1.2010 - Takto stál Tomáš na startu do speciály. Bohužel ji už nedokončil., foto: LRT

My jsme dokončili údržbu našeho vozu a čekáme na příjezd havarovaného vozu. Tomu se vydal naproti osobním vozem brazilský mechanik Reinaldo a Petr Čapka.

Dakar2010
1. etapa - 2.1.2010 - Tatra Tomáše Tomečka na trati 1. (a poslední) etapy, foto: LRT

Pokud jde o samotnou etapu, byla taková hezká úvodní rozehřívací. Pořadatelé vypustili prvních 50 kilometrů kvůli povodním, takže jsme jeli jen 200. Začátek byl rychlý, ale pak trať dostala technický charakter, který si podržela až do cíle. Andrému takový typ tratě sedí a bylo to vidět. Jel velmi dobře technicky, ale s respektem – přece jen si na auto ještě zvyká, vždyť v něm seděl naposledy před rokem. Zhruba po 70 kilometrech nás dojel Mardějev a my ho pak hnali před sebou až do cíle. V technických pasážích v polovině etapy jsme mu stačili, ke konci na rychlejším úseku nám trošku ujel.

S etapovým umístěním jsme tedy spokojeni, máme těch kilometrů ještě moc a moc před sebou.

Přejeme Vám krásný den, držte nám palce do dnešní speciálky.

Jaromír Martinec