Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Etapa 01 – Motocykly a čtyřkolky / Czech Dakar Team

Etapa 01 – Motocykly a čtyřkolky / Czech Dakar Team

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Piloti v kategoriích moto a quad Czech Dakar Teamu přijeli v pořádku do cíle dnešní zkrácené etapy, která měřila 349km se speciální rychlostní částí o délce 219km. Nejrychlejší z našich jezdců (a nejrychlejším českým účastníkem) byl Martin Macek (Yamaha 450), který přijel na 25.

místě se ztrátou 11´32“ na vítěze etapy Davida Casteu na Shercu. Roman Krejčí dojel na 52. pozici a Jan Veselý na 98. místě. Všichni tři jedou na strojích Yamaha 450.

align="center">Dakar2010

Martin Macek ve zprávě na svém blogu uvedl, že zvolil raději jízdu na jistotu, nenechal se vyhecovat k nesmyslnému závodění. Vloni se nechal strhnout atmosférou a při jízdě ve vyjetých prašných kolejích a v prakticky nulové viditelnosti havaroval a vážně se poranil, což ho později stálo mnoho sil a šance na lepší umístění. Zatím podle jeho slov, o nic nejde a stačí se držet v kontaktu se špičkou a nebláznit. Trať je prašná ale vzhledem k nedávným dešťům, je to výrazně lepší než vloni. Etapa vedla přes četné brody a různé nástrahy ale víceméně byla jednoduchá i orientačně a byl to pěkný úvod na rozehřátí. Prvních patnáct jezdců startovalo po minutě, takže na trati bylo poměrně rušno a během jízdy obtěžoval jen větší vítr – vše ostatní bylo bez problémů. Martin v bivaku udělá základní servis stroje a bude studovat změny itineráře na zítřejší etapu, protože musí počkat na dojezd servisních vozidel, která čekala na start kamionů, kteří dorazí až někdy v noci. Podle Martinových slov v cíli, je možné dnešní pocity shrnout do jedné věty: „konečně už ten vlak jede a nekonečné čekání a přípravy jsou za námi a už se vezeme.“ Přejme mu, aby ho tento vlak zavezl na ta nejvyšší místa a letošní Dakar mu vyšel.

align="center">Dakar2010

Oldřich Bražina (startovní číslo 254) dojel na svém speciálu na podvozku Polaris v kategorii čtyřkolek na 9. místě se ztrátou 9´53“ na vítěze etapy poláka Sonika. Důležité je, že všichni piloti kategorie moto a quad Czech Dakar Teamu jsou v pořádku v cíli – bez technických problémů a bez zranění.

Tiskova zprava / foto: T. Uruba