Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Volkswagen nasadí do boje 5 vozů

Volkswagen nasadí do boje 5 vozů

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Na start rally Dakar se letos postaví 5 vozů Racing Tuareg vyráběné wolfsburgskou automobilkou. Německý tým má pro následující Dakar jasný cíl. Dokázat všem, že loňský triumf nebyl náhodou."

Už minule jsme dokázali , že Racing Tuareg je nejen nejspolehlivější, ale také nejrychlejší vůz v Cross Country Rally a že naše dieselové motory nemají konkurenci.

Vedle čtyř již dříve avizovaných posádek : CarlosSainz/Lucas Cruz (E/E), Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (ZA/D), Mark Miller/Ralph Pitchford (USA/ZA) a Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk (Q/D), přibyl do hvězdami nabitého týmu pátý do party - několikanásobný brazilský mistr v Cross Country Rally, Maurício Nevés, s nímž do modrého speciálu poháněným dieselovým agregátem usedne Clécio Maestrelli.

Loňské vítězství chceme obhájit i na letošním Dakaru" , říká šéf Kris Nissen a na adresu nové posádky dodává: " Jsem velmi rád, že se nám pro letošek podařilo sestavit tak vynikající tým a angažováním Maurícia s Cléciem jsme do party získali dva jihoamerické matadory tohoto sportu." Maurício Nevés si svůj debut s Tuaregem užil už na Brazilské soutěži, která je označována jako "malý Dakar" a na 4500 km skončil celkově 6. " Je to pro nás jako sen. Jsem nesmírně šťastný, že můžu být součástí tak skvělého a profesionálního týmu, jakým je Volkswagen", rozplývá se Nevés.

Marek Chytka