Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Přejímky zahájeny i pro Offroadcentrum Praha

Přejímky zahájeny i pro Offroadcentrum Praha

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Včera ráno byly zahájeny administrativní přejímky. Přebrali jsme všechny tři vozy z ohromného skladiště na hranicích s Uruguají vzdáleného 100 km od Buenos Aires. Na zpáteční cestě jsme natankovali kamion a po poměrně krkolomné cestě přivezli techniku na přípravné parkoviště u univerzitního městečka.

Novinářské vozidlo musel převézt mechanik z týmu VanDijena, protože náš řidič se zdržel při odbavení na letišti. V servisu jsme provedli základní servisní operace zprovoznili vybité baterie, zkratované vyměnili a vozy naleštili. Dnes ráno se část týmu přesunula do budov výstaviště La Rural, kde prochází zbytkem administrativních přejímek. Závodní automobil, asistenční kamion i motocykl budou absolvovat přejímky ,respektive tu část, kterou nezvládli v Le Havre ve Francii, 1.1. v 9.45 času rally, což je o tři hodiny méně jak v ČR.

Protože technickými přejímkami a podstatnou částí administrativních přejímek prošli většinou všichni už v Le Havre, zdejší přejímky jsou už jen doplňkové a ty technické pouze pro diváky. I tak se mohou vyskytnou nějaké problémy. Systém celé procedury spočívá v postupném „zdolání“ několika stanovišť za každé dostane posádka razítko do přejímkové karty. Na konci přejímek se odevzdá závodní technika do uzavřeného parkoviště asistence a novinářské automobily zůstávají v servisním parkovišti.

V Buenos Aires je zatím pouze část našeho týmu – Ivo Kaštan, Marek Chytka, Petr Korbel, Gábina Korbelová, Miloš Mlejnek a Vierka Kaštanová. Ostatní jsou na cestě. Společně bychom měli v kompletní sestavě strávit Silvestra v místní restauraci.

Vierka Kaštanová a Marek Chytka