Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Spáčilův tým je po technických přejímkách v Le Havre

Spáčilův tým je po technických přejímkách v Le Havre

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Po rozloučení se s fanoušky a partnery v Liberci a na Letňanském výstavišti se skoro celý tým vydal na cestu, vstříc technickým přejímkám. Někteří členové týmu se omluvili, že musí plnit senátorské povinnosti, a někteří z pracovních důvodů.

Posledních pár dnů, po návratu z testování v Senici do doby odjezdu , museli mechanici doladit ostré závodní auto a provést jeho poslední kompletní technickou kontrolu. K tomu se ještě dokončovala doprovodná Tatra, takže se toho moc nenaspalo a pracovalo se celý poslední týden 24 hodin denně naplno. Balení osobních věcí mechaniků týmu bylo provedeno v noci před odjezdem, dříve nebyl čas.

V Le Havru nás po další probdělé noci přivítalo slunečné počasí a ještě čerství neunavení pořadatelé s úsměvy na tváři. Opět je tu klasický maratón přejímek. Zkontrolování všech plateb, technických parametrů vozů, kontrola navigačních a bezpečnostních přístrojů. Zhrnutě je to chaos, který po absolvování několika ročníků přejímek člověk pochopí a celé to nějakým záhadným způsobem funguje.

Jako první se vydal na cestu kontroly, domontování přístrojů a polepení oficiálními nálepkami ostrý závodní kamión Liaz 4x4 Dakar. Celá kontrola proběhla naprosto hladce, jelikož byl již takhle vybaven na zrušený Dakar 2008 do Lisabonu. Po asi 5ti hodinovém maratonu dostáváme na finální kontrole nálepku a odjíždíme do přístavu k nalodění.

Doprovodný kamión Tatra byl složitější, jelikož se začal chystat pozdě a některé detaily se nezvládly dokončit a ladily se až tady. Jednalo se zejména o kabeláž pro navigační přístroje, která nám nebyla dodána poštou a vyzvedávali jsme si ji až zde. Nicméně zdatní mechanici se s tím úspěšně poprali a Tatra je nachystána na svůj první Dakar.

Ještě novinářské auto, které přijde na řadu za chvíli, a jsme kompletní.

Všichni jsou utahaní, ale plní atmosféry Dakaru a těšící se v lednu do Argentiny….

www.e-auto.cz