Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Míra Martinec dodává k 11.etapě

Míra Martinec dodává k 11.etapě

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 
ImageDnes Vás zdravím i já z útrob naší nástavby, kde v poklidu sedím, (a poslední týden i spím, protože jsem zjistil, že je to lepší než spát ve stanu) schovaný před silným prašným větrem, který řádí venku. Dnes nám pořadatelé v podstatě darovali další volný den - čeká nás pouze přejezd do Ayoun el Atrous, do kterého startujeme až kolem třinácté hodiny.

Jak už psal Láďa, včerejší etapa pro naši posádku nedopadla špatně - byl to přesně ten typ terénu, co Andrému vyhovuje, takže jsme zabojovali. Tomáše jsme samozřejmě stát viděli. Máme dohodu, že pokud jeden stojí, ukáže druhému, jestli je to vážné a jestli je třeba zastavit, nebo ne. Kluci mávali, tak jsme zastavili, ale pouze proto, abychom věděli, že nemají naftu a pokračovali jsme dál, protože my ještě bojujeme o každou minutu. Po dojetí do cíle jsme se šli poradit s naším komisařem Fabienem, jak jim můžeme pomoci. Řekl nám, že pokud pojedeme zpět s naší Tatrou, budeme diskvalifikováni. Poté jsme šli do novinářského stanu k našemu brazilskému novináři zavolat klukům na jejich satelitní telefon, když jsme z výsledků zjistili, že projeli cílem.

Image

Večer jsme v poklidu udělali údržbu na autě - kromě výměny jednoho netěsného zadního tlumiče jen standardní denní rutinu, protože v téhle etapě auto moc neutrpělo. Tedy vlastně jak se to vezme - spousta větví a keřů nám celou dobu jízdy vytrvale bubnovala do kabiny, takže jsme přišli o obě zrcátka, boční směrovky a auto je dost špinavé (dnes ráno jsem čistil čelní sklo asi půl hodiny). Loňskou úpravu a lá kabriolet zatím nemáme a doufám, že mít ani nebudeme. Do cíle zbývají už jen tři kratší etapy, které ale rozhodně nemůžeme podceňovat. Budou hodně technické a dost rychlé, takže půjde o to neudělat zbytečnou chybu a udržet dobrý výsledek. Víte sami jak pořadí vypadá - Stacey s Mardějevem už díky svému náskoku zvolnili, Wuf Van Ginkel se nám snaží ujet, ale včera se potýkal s technickými problémy, takže pojede, co to dá, no a samozřejmě Aleš Loprais se nás bude snažit taky posunout za sebe. Uvidíme, budeme se snažit.

Přeji Vám všem krásný den z Némy a všechny zdravím.

Míra Martinec, www.lrt.cz
foto: Ladislav Lála, www.lrt.cz

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení