Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Etapa do Ayounu pojata jen jako spojovací

Etapa do Ayounu pojata jen jako spojovací

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image Včerejšek byl na Rallye Dakar ve znamení nedlouhého přesunu. Očekávané pouštní etapy do Tombuktu a zpět do Némy byly kvůli bezpečnostním rizikům zrušeny, a tak byl za první z nich náhradou polovičatý speciál u Némy a za druhou přesun do Ayoun el Atrous, které mělo být původně dějištěm startu speciálky do Kayes.

Přejezd do Ayounu měřil jen 270 kilometrů a probíhal po jediné asfaltce. Asistence a novináři povinně vyrazili už ráno, zatímco závodníci až před polednem. Do cíle na letišti v Ayounu dorazili všichni odpoledne nebo navečer.

Pořadatelé si v této oblasti po loňských incidentech dávají veliký pozor na dodržování rychlostních limitů v obci pod pohrůžkou vyloučení posádky a vozidla ze soutěže. Je to jistě chvályhodná snaha, druhou stranou mince je ale naprostá zmatečnost a nekonzistence itinerářů, značení jednotlivých průjezdních bodů a zejména zón měření rychlosti. Ať už jsme jeli tutéž trasu podle závodního roadbooku nebo podle asistenčního, s realitou nebyl totožný ani jeden, zato sankce bývají přísné. Náš press car přísně dbal na dodržování všech bodů, ale stejně ještě budeme mít s pořadateli jednání ohledně funkčnosti našeho GPS přístroje.

Takže jedinou překážkou dnešního večera v Ayounu bude vyřízení pasových formalit pro opuštění Mauretánie a vjezdu do Mali.

Jiří Vintr, LOPRAIS TATRA TEAM, Ayoun el Atrous