Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Volkaswagen team po 10.etapě

Volkaswagen team po 10.etapě

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 
ImageVolkswagen team ukončil 10. etapu 29. Rallye Dakar na 3. a 5. místě. Mark Miller / Ralph Pitchford (USA / Jižní Afrika) jsou v celkovém hodnocení Dakaru šestí a tudíž nejlepší piloti Volkswagenu. Třetí pozice jim zajistila jejich nejlepší osobní výkon. Sainz (ESP) / Perin (FRA) skončili pátí.

Na 400 Km dlouhé trati savanou kolem města Nema v Mauretánii byli oba profíci jen o 01:49 pomalejší než dnešní vítěz Nasser Al-Attiyah z Kataru s vozem BMW X-3. Jako druhý dojel Japonec Hiroshi Masuoka s vozem Mitsubishi.

Carlos Sainz (ESP) a Giniel de Villiers (Jižní Afrika) odstartovali odhodlanou honbu za dostižením vedocích pozic. Oba museli být předchozí den taženi do cíle a ztratili tím hodně času. Důvodem byla porucha motoru. V obou případech se jednalo o poškozenou vlečnou páku ve ventilovém rozvodu. Díky pozoruhodné týmové práci mohly být oba vozy přes noc připraveny opět na startu. Carlos Sainz a jeho francouzský spolujezdec Michel Périn odstartovali do desáté etapy načas a dostali se přes mnoho protivníků až na úctyhodné páté místo. V celkovém hodnocení, které nadále vede Francouz Stephane Peterhansel s vozem Mitsubishi, je toto duo na desátém místě.

Image

Giniel de Villiers se svým německým spolujezdcem Dirkem Zitzewitzem dojeli v dnešní etapě jako patnáctí. Přitom startovali do dnešní etapy se zpožděním 22 minut kvůli opravě, která trvala až do rána. Do cíle dorazili se ztrátou 00:23:50. V celkovém hodnocení jsou 12., portugalsko - německé duo Carlos Sousa / Andreas Schulz (Lagos-Team) zůstává na 7. místě.

Tomáš Uruba, www.dakar.cz

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení