Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2007 Martin Macek pokračuje v aktuálních informacích

Martin Macek pokračuje v aktuálních informacích

Hodnocení uživatelů: / 12
NejhoršíNejlepší 
ImageMáca opět volal satelitním telefonem, zapůjčeným Jardou Katriňákem a konstatoval, že ráno byl docela v pohodě a na dnešní etapu se docela těšil. „Speciál“ se jel celý na písku a tak těch 366 kilometrů bylo docela dlouhých.

Protože Martin startoval až ze 31. pozice, musel do prvního checkpointu postupně předjet asi osm jezdců, což je ve velkých oblacích prachu docela riskantní záležitost. Na zbytku etapy si udržoval svoji pozici a tak dojel bez problémů.

Ještě se vrátíme ke včerejší etapě a Martinovu zdržení, ke kterému došlo nejdříve kvůli pádu (Máca si „ustlal“ asi ve 100kilometrové rychlosti a poškodil při tom nádrž a řidítka) a hlavně kvůli obsluze v „tankovací zóně“, kdy si po příjezdu do „tankovačky“ šel trochu opláchnout krev z obličeje a měl za to, že mu v tu dobu obsluha doplnila benzín. Bohužel si toto nezkontroloval a cca po 5 – 6 km mu benzín došel a musel se vrátit zpět.

Byl to hodně velký malér ze kterého Martinovi moc pomohl David Pabiška, který jej dostrkal zpět k „tancovačce“. Byla to od Davida obrovská oběť, protože v posledních dnech měl výborné výsledky a udělat tohle v rychlostní zkoušce chce opravdu velké srdce. Martin je za to Davidovi velice zavázán. Celá tahle anabáze je sice velká smůla, ale důležitější je, že pád přestál Martin i motorka celkem dobře.

Image

Večer pak Máca asi za 2,5 hoďky vyměnil řidítka (ze svých „zásob“) a nádrž, kterou „vyfasoval“ od belgického servisního kamionu Yamahy. Další operací byla výměna pneumatik, kde Martim „mixuje“ modernu (ballsy do zadního kola) s klasikou (moos) do předního kola (ballsy vydrží cca dva dny a musí se vyměnit). Je to z toho důvodu, že v kamenitém terénu ballsy odcházejí.

Zítra čeká účastníky „organizovaný přejezd“ přes „nebezpečné území“ a Martin chce tento čas využít ke sbírání sil na závěrečný nápor na pozice okolo 15 místa.

Martin mě také v průběhu rozhovoru několikrát požádal, abych vyřídil jeho pozdravy všem blízkým, známým a všem fandům Dakaru, kteří sledují tento zcela výjimečný závod.

Převzato z oficiálního portálu Martina Macka

Světlo modeluje

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004)

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005)

(Všechny články v kategorii Euromilhões-Dakar 2006)

(Videa z Telefonica - Dakar 2003)

Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je obchodní dům Hocker.cz

Kuchyňské dozy

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Svítidla a osvětlení