Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Italian Baja 2009

Italian Baja 2009

Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 

Image

V den odjezdu Offroad-centra na Italian Baja můžeme poodhalit roušku tajemství, která se vznášela nad složením posádek. S Jiřím Janečkem jedoucím ve voze Toyota LC120 / kat.T2 se objeví Eva Navrátilová.

Na horké místo spolujezdce v druhém voze (Toyota 80 / kat.T1) jedoucím v barvách Offroad-centra, pilotovaným Viktorem Chytkou, by měla usednout další žena, konkrétně Hana Šablová.
Obě dvě zástupkyně něžného pohlaví se objevují na startu soutěže v rámci projektu konstituce ženské posádky pro cross country rally. Pro Offroad–centrum je letošní účast na Italian Baja obnovenou premiérou. Naposledy se technika zkonstruovaná v pražském Offroad-centru objevila na tratích v Itálii v roce 2005, kdy však bylo centrum veškerého dění koncentrováno na ostrově Sardinie. Pražské Toytoty se tak v okolí Pordenone (kde se uskuteční letošní ročník) objeví vůbec poprvé. Technickým přejímkám se vozy podrobí v 20.3. ráno a odpoledne v 16:00 se objeví na startu úvodního prologu.

Co se konkurence týká, startovní listina se nepřestává plnit zajímavými jmény cross country rallyové scény. Do Itálie se chystá celá maďarská špička (Szalay, Fazekas, Varga, či Lukacs), jejíž závodníci se na startu rally objeví již po několikáté. Tým BMW X-raid taktéž potvrdil svou účast, stejně jako předloňský vítěz Rus Gadasin s Nissanem ( vítěz prvního podniku IBC - Northem Forest), který je osazený sedmilitrovým motorem z dílny Chevroletu. Z našich končin se na startu objeví samozřejmě Miroslav Zapletal s Mitsubishi L 200. Otazník zatím visí nad dalšími dvěma jezdci, jmenovitě : Zdeňkem Pořízkem a Josefem Kakrdou. Oba se však potýkají s rozdílnými problémy. Pořízkovo BMW X5 je připraveno ke startu, avšak zdravotní stav samotného pilota zatím není 100%, zato Josef Kakrda neví, zda stihne svůj vůz na soutěž připravit.

Marian Chytka