Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE Dakar news Dakar 2012: Peru se hlásí, Bolívie musí počkat

Dakar 2012: Peru se hlásí, Bolívie musí počkat

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Skupina Rally Raid Media Group, která sdružuje několik motoristických webů zaměřených na cross country rally, přinesla před pár dny zprávu o možné podobě Dakaru 2012.

Stále reálnější se jeví možnost potáhnout rally do Peru, k jehož hranicím se letos slavná soutěž přiblížila "coby kamenem dohodil." Start by byl opět v Buenos Aires, argentinská metropole by však měla přijít o post cílového města. Tato pocta by se po novém měla ujít právě nováčkovi Peru, na jeho území Peru by se měly konat tři etapy, ta poslední by finišovala v Limě.

Zmínka o Dakaru 2012 v Peru padla i na stránce Red Bullu, v profilu Marca Comy. Další indicie směřuje z Bolívie, která má také velký zájem hostit Dakaru rally. Podle místních médií se Etienne Lavigne po setkání s bolivijským prezidentem Evo Morales vyjádřil, že v roce 2012 Dakar do Bolívie ještě nezavítá. Účast Bolívie v ročníku 2013 je možná a bude podrobena další analýze.

Ke zprávě se brzy vyjádřil i sám Etienne Lavigne, toho času v Limě. Podle jeho slov není možné potvrdit účast Peru na Dakaru 2012. "Stále je pár důležitých detailů, které třeba dořešit před tím, než se vstup Peru oficiálně potvrdí," uvedl pro místní noviny El Comercio. "Na tiskové konferenci 23. března v Paříži bude oficiálně oznámeno místo konání Dakaru 2012. Peruánská vláda musí splnit ještě poslední podmínku, stanovit vysokou komisi odpovědnou za rozhodnutí související s rally. " Lavigne zároveň vyjádřil přesvědčení, že Peru bude součástí příští Dakaru.

offroadsport.blogspot