Get Adobe Flash player
Home

Jutta Kleinschmidtová blízko návratu na Dakar

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Zhruba před měsícem jsme vás informovali o severském týmu Pewano, který zveřejnil své plány startovat s Volvem na Dakaru 2012, přičemž se spekulovalo, že by posilou týmu mohla být jediná ženská vítězka soutěže Jutta Kleimschmidtová.

. Nyní, krátce po skončení letošního Dakaru, tým poprvé oficiálně představil novou zbraň, Pewano-Volvo XC60 RR.

Tým vedený podnikatelem Pellem Wallentheimem a známou navigátorkou Tinou Thörnerovou prý najali přední světové mechaniky a inženýry, aby vyvinuli jeden z nejvýkonnějších vozů pro dálkové soutěže. Vývoj vozu ve švédském Gothenburhu probíhá již přes rok a ambice týmu jsou nejvyšší: vyhrát.

Pewano-Volvo XC60 RR vychází z Volva XC60, s nímž sdílí především tvar karoserie vyrobené z karbonového vlákna. Vůz je oproti sériovému modelu o 180 milimetrů širší.

alt

Leccos o jezdeckém složení může naznačit, že se prezentace nového vozu zúčastila i již zmíněná Jutta Kleinschmidtová. „Skutečně cítím, že je tým Pewano velmi vzrušený a motivovaný," řekla Němka. „Vím, že je třeba ještě něco málo udělat, aby byl vůz v naprosto nejlepší formě, ale zároveň můžete vidět, že má celý projekt velký potenciál, je navíc skvěle načasován."

„S naším sloganem "Vyrobeno ve Skandinávii" se zaměřujeme na vytvoření úspěšného týmu, který bude využívat především skandinávské znalosti," řekl majitel týmu a závodník v jedné osobě Wallentheim. „Chceme přispět k zelenému motorsportu přátelskému k životnímu prostředí, ale také chceme skončit na nejvyšším stupínku v obou soutěžích."

Tým plánuje na Dakar nasadit dva vozy, jak však z vyjádření majitele týmu vyplývá, plánuje se účastnit i šampionátu dálkových soutěží. První z nich bude dubnová Abu Dábí Desert Challenge. Na následujícím videu, které je bohužel z větší části ve švédštině, se můžete podívat, jak nový vůz vznikal:

Zdroj: marathonrally.com