Get Adobe Flash player
Home

„Dakar na vlastní oči“

Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Image Jednoho zamračeného rána se příznivci Dakaru rozjeli na exhibiční akci Dakar na vlastní oči, která se konala v koncertní lokalitě Na Jelenách v Praze. Již z dálky sem zval hlas komentátora a z repro beden se nesl zvuk hudby a s ní i zvuk silného motoru závodního auta posádky Jiří Janeček a Viktor Chytka.

Tito se nabídli, že se diváci mohou svést v jejich autě na vytvořené přírodní dráze, kterou lokalita nabízí. To jsem si zkusila i já a až na prudký sráz jsem si jízdu užívala. Kolem poledne se i počasí umoudřilo a vykouklo slunce. K ostatním se pak přidali i další členové Czech Dakar Teamu. To znamená, že přijel a vyzkoušel dráhu Oldřich Bražina se svou čtyřkolkou Čumáčkem a Roman Krejčí se svou Yamahou.

Ani na malé ratolesti pořadatelé nezapomněli. Připravena jim tu byla umělá dráha a mohli si vyzkoušet řídit malé čtyřkolky podle svých vzorů z Czech Dakar Teamu. Pro ty větší byl k dispozici simulátor jízdy F1, surfu i stavu beztíže. Atmosféra byla přátelská, a tak si všichni diváci užívali krásného dne stráveného se svými dakarskými vzory.






Jediné, co mi na akci vadilo, byla lákadla a neuvěřitelně silná propagace jedné a konkrétní politické strany - ODS, která zaplňovala asi tři čtvrtě celku akce. Hned, jakmile jste vešli do areálu, udeřila vás oslnivá modrá barva této strany a předvolební hesla, plakáty nebo billboardy které byly rozesety všude.

Chvílemi jsem měla pocit, že jsem na předvolebním mítinku, než na srazu „dakaráků“. Možná je však pravdou, že jindy sponzorovaná ODS nyní naopak ona sponzoruje tento tým a tímto tak využívá do poslední kapky jakékoliv možnosti se projevit a to i touto cestou. My jsme však především dojeli za svými vzory na „Dakar na vlastní oči“ a ne na předvolební kampaň.

Závěrem však mohu říci, že podle mého názoru bylo vše dobře připravené a promyšlené a my - příznivci Dakaru, se můžeme jen těšit na další podobnou akci a na setkání s takovými hvězdami Dakaru jakou parta Czech Dakar Teamu bezesporu je.

Eliška Honzírková, Dakar.cz