Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY Dakar news Novinky z Czech Dakar Teamu

Novinky z Czech Dakar Teamu

Image Dakar 2011 je minulostí a další ročník pouštní rally je před námi. Musíme se všem našim fandům a příznivcům hluboce omluvit, že jsme sem delší dobu nepřinesly žádné novinky.O to větší radost máme z toho, že vás můžeme informovat, že naši kamarádi se pomalu, ale jistě uzdravují.

Jarda Lamač byl z letiště převezen do Krajské nemocnice v Liberci. Zde začal s intenzivním tréninkem, cvičením a rehabilitacemi. "Jde to pomalu, ale jde to," říká Jarda. V dnešních dnech je v rehabilitačním centru v Kladrubech, kde na sobě maká a výsledky jsou vidět. Jeho zařazení do běžného života bude trvat déle než u Martina, protože jeho zranění bylo vážnější a potřebuje delší rekonvalescenci. Jarda je však už moc rád, že je doma alespoň na víkendy a může tak své ženě pomoci s dětmi a domácností.

Martin Kolomý byl po příletu do České Republiky nakonec také podroben operaci ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Každá operace páteře potřebuje i řádnou rehabilitaci, kterou Martin podstoupil v rehabilitačním ústavu v Hrabyni. V dnešních dnech se již pomalu začíná věnovat své práci a řídí svůj autoservis. Své pracovní tempo podřizuje rehabilitacím a každý den ráno chodí na hodinu do bazénu a cvičí pod dohledem fyzioterapeuta. Pevně věří tomu, že ho uvidíme v lednu 2012 startovat na Dakar 2012 a podívá se mimo jiné i do Peru, které bude pro následující ročník novinkou.

A co se děje na dílně a v týmu?

Od konce února, kdy se technika vrátila z Argentiny do Evropy, přesněji do francouzského přístavu Le Havre, opravujeme, pracujeme, kontrolujeme, vylepšujeme a ladíme. Každý vůz chce své.

V nové závodní sezóně je se na co těšit: výkon, vzhled a motory to všechno bude z části nové, vylepšené nebo úplně jiné. Víc zatím netřeba prozrazovat, přece jen i překvapení má své kouzlo.

Brzy nás čeká testování na Slovensku, chceme také testovat v Maroku a chystáme se i do Ruska na Silk Way.

Czech Dakar Team