Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY Dakar news Vedení Rallye Dakar do Prahy

Vedení Rallye Dakar do Prahy

Image Po loňské pražské prezentaci Rallye Dakar se ta samá akce opět uskuteční v české metropoli.

Ve smíchovském hotelu Mövenpick by se měl 28. dubna objevit ředitel proslulého pouštního dobrodružství Etienne Lavigne a jeho zástupce a vedoucí organizačního týmu David Castera.

Prezentace 34. ročníku slavné motoristické soutěže se zúčastní současní i bývalí čeští a slovenští „dakaristé“.

„Lavigne na prezentaci předloží první konkrétnější fakta o příštím ročníku, který se pojede z argentinského Mar del Plata do hlavního peruánského města Limy,“ řekl dvacetinásobný účastník nejslavnějšího pouštního maratonu Josef Kalina.

„Určitě se dozvíme jména etapových měst a vzdálenosti, které se mezi nimi budou projíždět. Otázkou je, jestli Lavigne přiveze ještě nějaké další podrobnosti, protože teprve až potom vyrazí do terénu organizační tým, který bude vytyčovat trasu závodu,“ uvedl čtyřnásobný vítěz nejnáročnější vytrvalostní soutěže.

Plánuje se ocenění veteránů dálkových soutěží

„Jde nám o to, aby se u nás, kde má Rallye Dakar takové množství fanoušků, dostala akce do médií a vědělo se, že do Prahy přijelo vedení soutěže,“ pokračoval za pořadatele prezentace slavný navigátor. „Rovněž se snažíme, aby do hotelu dorazili naši dakarští veteráni a Lavigne jim předal upomínkový diplom a potřásl pravicí.“

Kalina věří, že se v Mövenpicku objeví hlavně členové kamionových posádek, kteří v osmdesátých letech Rallye Dakar pro Československo objevili. V první řadě by měl přijet šestinásobný vítěz Karel Loprais, Radomír Stachura, Ota Měřinský, Zdeněk Kahánek, Jaroslav Krpec za tatrováky a Jiří Moskal, Jaroslav Joklík, Miroslav Krejza a Josef Brzobohatý za značku Liaz. Z motocyklistů jsou očekáváni Stanislav Zloch a Ivo Kaštan.

min