Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY Dakar news První ostré italské kilometry

První ostré italské kilometry

Image Dnešní první ostré kilometry mají všichni účastníci za sebou. Jak to dnes vypadalo od brzkého ráno v očích našich závodníků?Ranní atmosféra byla o poznání příjemnější, než před včerejším prologem.

Ta se vyznačovala velkými zmatky a zbytečnými stresy. Také se posádka Zapletal – Ouředníček více sžili se svým novým závodním speciálem BMW X3.

Tomáš Ouředníček shrnul tento den takto: „Dnešní první RZ, s názvem SChlesser A, byla pro nás rozjedová, ale Mirek se nemohl dostat do rytmu a nebyl s výsledkem vůbec spokojen. Ve druhé RZ ale zabral. Na konci RZ nás hodně zpomalila obrovská dlouhá laguna plná vody, neboť po jejím projetí nám voda natekla i dovnitř, což způsobilo, že se nám začalo mlžit přední sklo, takže Mirek nic neviděl. Nicméně výsledek o mnoho příjemnější. Po hodinovém servisu a regroupingu závod pokračoval. Velmi jsme se zrychlili, ale bohužel ostatní také, takže na jedné straně jsme rádi, že jsme dojeli do cíle, ale mohli jsme doufat v trošku lepší výsledek. Nicméně je tady velká a dobrá konkurence.“ Nakonec nás Tomáš ujistil o dobrém zdravotním stavu – „ Po zdravotní stránce se Mirek i já cítíme výborně, záda drží a dokonce jsem si dovolili i pěkné skoky.„

Nyní již mají po velkém servisu. Technici našli špatně upevněnou hadici od chlazení turba BMW. Také těsně před skončením servisu zjistili, že jim odešlo i servo. Naštěstí včas přišli na to, že se jedná jen o chybu pojistky. Kdyby se nepodařilo tuto závadu opravit před skončením servisu, dostali by penalizaci, což by byla veliká škoda.

Náš osvědčený stroj H3 EVO s posádkou Pořízek – Sýkora, jede bez problémů. Pro jistotu naši mechanici vyměnili posilovač řízení.

Stejně jako Mirek Zapletal, tak i Zdeněk Pořízek si zvykají na nové vozy a postupně si upevňují své pozice.

Zdeněk Pořízek je řazen do kategorie T1.1 (benzín) a Miroslav Zapletal do T1.2 (diesel).

Celkově patří posádce Zapletal - Ouředníček 5. pozice a na prvního Gadasina ztrácí 2´33 minuty ( v T1.2. - 2. pozice). Posádka Pořízek - Sýkora 7. pozice se ztrátou 5´10 minuty ( v T1.1. - 4. pozice).

offroadsport