Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Miss Marathon se stala Tatra Marka Spáčila

Miss Marathon se stala Tatra Marka Spáčila

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image

Na konec letošního Dakaru přinášíme výsledky i Miss Marathon, pro Czech Dakar Team po letošní smůle v kategorii kamionů i příznivou zprávu společně s dojezdem Jana Veselého.

Tatra Czech Dakar Teamu byla opět po roce zvolena nejhezčím dakarským kamionem.

Po roce se opět konala anketa o nejhezčí dakarský truck, kterou pořádá české diskuzní fórum pro fanoušky a řidiče náklaďáků Truck-Forum.cz. Nominovány byly všechny vozy špičkových týmů i několik méně známých vozidel, Do této ankety byly zařazeny nejen vozy jedoucí jihoamerický "Dakar", ale nově i kamiony, které se účastnily soutěže Africa Eco Race, To se odrazilo i ve změně názvu ankety na Miss Marathon 2011.

Letos se konal již 3. ročník této ankety a již druhý rok po sobě byla nejhezčím dakarským truckem zvolena zelenočerná Tatra 815 Czech Dakar Teamu. Marek Spáčil tak i letos získal uznání fanoušků a odborníků za design svých dvou Tater, které jsou vzhledově identické.

Ač je hodnocení vzhledu vozů vysoce subjektivní záležitostí, originalitu nemůže vzhledu jeho Tater nikdo upřít, ve startovním poli je zvláště provedení nástavby jedinečné.

Druhé místo získal v anketě Tomáš Tomeček, který svou Tatru letos převlékl do oranžovo-černého provedení, Na třetí pozici v této soutěži krásy kamionů skončila žlutý vůz Loprais Tatra Teamu. Nejhezčím zahraničním vozidlem v anketě zvolili čtenáři ruský truck Kamaz Vladimíra Chagina.

"I když to letos bohužel nedopadlo, tak si vítězství v této anketě vážím," komentoval zprávu o výsledku ankety Marek Spáčil. "Hned jsem to volal Martinovi Kolomému a Jardovi Lamačovi, abych je alespoň trochu potěšil."

Czech Dakar Tean