Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 7. etapa, Arica - Antofagasta

7. etapa, Arica - Antofagasta

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Zkrácený popis dnešní 7. etapy vedoucí z Arici do Antofagasty. Organizátoři kvůli náročnosti krátili etapu o 338 km, jelikož usoudili, že Dakar je opravdu náročný. Tak uvidíme, jak zvládnou závodníci další etapu po dnu volna.

Do 7. etapy letošního Dakaru odstartuje jediná zbývající česká automobilová posádka z 90. místa.

Etapa zkrácena z 611 na 273 km

Guerlain Chicherit havaroval a na Dakaru končí. Domnívám se, že nastávající etapa bude pro zbylou českou posádku v automobilech zlomová. Jestli stihnou dojet za světla do cíle, což se ukazuje jako zásadní problém, tak je čeká kličkovaání po dva dny kolem Copiapa. Potom už by to mělo být trošičku schůdnější. Nevím, jestli mají ještě sílu nocovat v poušti. Vybavení po zkušenostech jistě mají. Kvůli v podstatě nulovým zprávám o tomto týmu jsou tyto řádky především jenom spekulace.

Vinland Dakar Team

Měla to být nejdelší a nejtěžší zkouška Dakaru 2011. Po dni odpočinku se měli závodníci vrhnout do toho největšího pekla Atacamy. Nestane se tak. Pořadatelé - ostatně jako každý rok - náhle zjistili, že je trať pro nejtěžší soutěž světa příliš těžká, a tak se rozhodli nedělní sedmou etapu zkrátit. Původně měla obsahovat dva měřené úseky oddělené přejezdem, nyní však byl druhý úsek zrušen, a tak se bude závodit jen na prvním z nich.

rally-raid.eu