Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Macháček si ve druhé etapě upevnil vedení na Dakaru

Macháček si ve druhé etapě upevnil vedení na Dakaru

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Josef Macháček si v pondělní druhé etapě Rallye Dakar upevnil vedení v pořadí čtyřkolek. Na trase z Córdoby do San Miguel de Tucuman zvládl třísetkilometrovou rychlostní zkoušku v druhém nejlepším čase.

Macháček byl se svojí Yamahou pomalejší o pouhých 23 sekund než etapový vítěz Alejandro Patronelli z Argentiny, starší bratr loňského šampiona Marcose, který pokračuje v soutěži po nedělním pozdním startu s šestihodinovou penalizací.

Macháček vede před Alejandrem Patronellim o pět minut. Jeho týmový kolega Martin Plechatý dnes ztratil na pátém místě sedm minut a celkově klesl z druhého na čtvrté místo.

Zatímco ve čtyřkolkách se úspěšná obhajoba loňského prvenství s velkou pravděpodobností konat nebude, automobilům i motocyklům vládnou loňští vítězové. Španěl Carlos Sainz ve Volkswagenu zvládl nejrychleji i druhou, 324 kilometrů dlouhou rychlostní zkoušku a před rekordmanem v počtu vítězství Stéphanem Peterhanselem z Francie, který řídí BMW, už má tříminutový náskok.

V kategorii motocyklů oslavil 25. etapové vítězství Cyril Després na KTM. Francouzský jezdec byl dodatečně vyhlášen i vítězem předchozí etapy, protože původně nejrychlejší Ruben Faria z Portugalska byl penalizován jednou minutou za porušení rychlostního limitu.

Després nyní vede o dvě a půl minuty před předloňským vítězem Markem Comou ze Španělska, Faria je třetí. David Pabiška na Yamaze je celkově čtyřicátý.

V úterní třetí etapě se účastníci přemístí ze San Miguel de Tucuman do San Salvador de Jujuy. Absolvují celkem 634 km, z toho 226 km na čas.

ČTK