Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Hino Team Sugawara opět s dvěmi posádkami

Hino Team Sugawara opět s dvěmi posádkami

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Japonský výrobce Hino je tradičním účastníkem rally Dakar. I v roce 2011 se na startu objeví dva vozy, opět pod hlavičkou Hino Team Sugawara. Jak již název týmu prozrazuje, působení značky Hino na Dakaru je úzce spjato s osobu Yoshimasu Sugawaru.

Drobný Japonec, který absolvoval Dakar na motorce i v osobním autě, se v kabině kamionu objevil v roce 1992. Nadcházející Dakar bude jeho již dvacátý osmý a co víc, od roku 1989 se mu až do Dakaru 2010 dařilo každý start proměnit na úspěšný dojezd. Se sérií dvaceti úspěchů v řadě je tak hrdým držitelem rekordu v Guinessově knize.

Koncem minulého tisíciletí se tým rozrostl o Yoshiho syna Teruhita. Na úspěchy svého otce se mu však nepodařilo navázat, což v současné době velkoobjemových monster s výkonem na hranici tisíce koňských sil je pro malé Hino meta přímo nedosažitelná. Přesto jsou oba Sugawarovci pověstnými štikami v rybníce, které trpělivě čekají na svou chvíli.

Hino se na Dakaru představilo v roce 1991, příští start bude jubilejní dvacátou účastí. Při této příležitosti se oba kamiony oblékly do vizáže "Kumadori" - vzhledu herců "Kabuki" , tradičního japonského divadla. Za dvě dekády posbíralo Hino mnoho vavřínů, včetně kompletního pódia v roce 1997.

V současnosti Hino do soutěží nasazuje model vycházející ze série 500. Motor se zdvihovým objemem 7961 cm3 nabízí výkon přes 260 koňských sil. Sedmitunové vozidlo tak dokáže uhánět rychlostí až do 170 km / h. Nádrže pojmou 650 litrů nafty, o pružení se starají listová pera doplněné tlumiči Reiger Racing.

Hino se na Dakaru 2011 bude snažit o další, v pořadí již patnáctý triumf ve třídě kamionů s objemem motoru do 10 litrů. Konkurovat jim budou Mercedesy nizozemského týmu Finström a také pár UNIMOGů.

Hino Team Sugawara na Dakaru 2011:

513 Yoshimasa Sugawara / Hiroyuki Sugiura
526 Teruhito Sugawara / Seiichi Suzuki

www.hino-global.com