Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Team Dessoude před Dakarem 2011

Team Dessoude před Dakarem 2011

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image align="left" hspace="6" alt="Image" width="120" border="0" /> Francouzský Team Dessoude, stále pod vedením svého zakladatele Andrého Dessouda, neodmyslitelně patří k Dakaru. Každoročně nabízí pestrou směs národností a stejně tomu bude i nyní. Různorodý tým bude reprezentovat šest zemí: Francii, Španělsko, Portugalsko, Ukrajina, Čína a Angola.

Team Dessoude již tradičně patří k těm početnějším, na Dakar 2011 se vypraví ne méně jak 35 lidí. Ke čtyřem vozidlům v třídě T1, dvěma v třídě T2 a jednomu soutěžnímu kamionu (T4) poprvé v historii týmu přibude motocykl. V bivaku svoje místo najdou jak čtyři doprovodné kamióny tak i jedno auto.

Christian Lavieille a jeho navigátor Jean-Michel Polato opět usednou do speciálu Proto 05. Vynikající druhé místo na Tuniské rally potvrdilo nejen spolehlivost a výkon vozidla, ale i soutěžního ducha a jednotnost posádky. S opatrným startem a bez výrazných problémů může rozhodně přemýšlet na místo v první desítce.

Po druhé bude v týmu Isabelle Patissier, navigován tradičně Thierrym Delli-Zottim. V třídě vozidel s pohonem jedné nápravy bude soutěžit s celkem novou SADEV buggy. Je to další příspěvek do skupiny lehkých a dostupných bugin, které mají za cíl oživit scénu dálkových soutěží. SADEV buggy, kterou připravil Benoit Vincendeau, má ohromný potenciál a šanci triumfovat ve své třídě.

Starší Proto 03 bude v rukách angolsko-portugalské dvojice Carlos Oliveira, Ricardo Corticadas. Oba měli startovat na Dakaru 2008, po jeho zrušení si však museli tri roky počkat. Carlos je dostatečně rychlý jezdec, bude však třeba krotit jeho nadšení. Dakar je dlouhá soutěž.

Svého zástupce vyšle na Dakar 2011 opět i Čína. Za volant Nissanu Pathfinder sa posadí debutující Hongzhi Guo. Navigovat ho bude, stejně jako jeho krajany v minulosti, zkušený Denis Schurger.

V třídě T2 se na svůj třetí Dakar vydá Frédéric Chavigny. Každým startem získával zkušenosti a každý přeměnil na vítězství v třídě. V třídě T2-benzín dvakrát triumfoval na Dakaru a stejně dvakrát na Silk Way Rally. Soutěžit bude netradičně pod vlajkou Ukrajiny, do sedačky navigátora se posadí člen týmu Willy Alcaraz. Konkurence v třídě T2 bude silná, ale tato posádka má však reálnou šanci na přední příčky.

Ve stejné třídě, ale s jiným cílem bude startovat i David Deslandes. Dakar bude jeho první rally, v motorsportu však není je žádný nováček. Je francouzským mistrem rallycrosu. Teď bude pro změnu poznávat specifika dálkových soutěží.

O soutěžní posádky se přímo na trati bude starat trojice kamiónů rychlé asistence. Po dlouhých letech se vedle sebe znovu posadí Salvador Servia a Jaime Puig. Spolu absolvovali osm Dakarů, naposledy v roce 1996. Třetí místo v kabině patří týmovému mechanikovi Vincentovi Debeugnymu.

V premiéře se v barvách týmu Dessoude postaví na start i jeden motocykl. Pierrick Bonet je amatér, kterému podal pomocnou ruku André Dessoude. Může se tak spolehnout na zázemí a podporu svého nového týmu.

Jakoby členů týmu Dessoude nebylo málo, pod své křídla si vezmou i Team Mitsubishi Brazil. Administrativně a logisticky se budou před startem a i po čase rally starat o dalších patnáct lidí, jedno soutěžní auto, jeden kamión a dva doprovodné vozy k tomu.

Posádky Team Dessoude pro Dakar 2011

75 - Pierrick Bonnet KTM 660
312 - Christian Lavieille/Jean-Michel Polato Proto Dessoude N05
333 - Isabelle Patissier/Thierry Delli-Zotti SADEV Buggy 2WD
339 - Frédéric Chavigny/Willy Alcaraz Nissan Pathfinder
381 - Carlos Oliveira/Ricardo Corticadas Nissan Pickup N03
434 - Hongzhi Guo/Denis Schurger Nissan Pathfinder
334 - David Deslandes Nissan Pathfinder
561 - Salvador Servia/Jaime Puig/Vincent Debeugny Mercedes 6x6

MK