Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 KM Racing a kategorie Truck - Vildmana čeká premiéra, Fajtl nahradí Kalinu

KM Racing a kategorie Truck - Vildmana čeká premiéra, Fajtl nahradí Kalinu

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image „Když Martin ztratil chuť do závodění, domluvili jsme se, že bych to vzal. V pětačtyřiceti letech už nemá cenu otálet, protože taková šance se mi už nemusí naskytnout,“ uvědomuje si Vildman, který se snaží příležitost využít.

V záři kamión otestoval v Tunisku, což byla ta nejlepší příprava na jihoamerické martýrium. „Postupně se mi technika jízdy v pouštním terénu dostávala pod kůži a duny jsem projížděl docela slušně. Naučil jsem se spoustu věcí, které se mi budou na Dakaru hodit. Uvidí se, jak se s tím popasuji při závodě. Každopádně se v kamiónu cítím hodně bezpečně,“ míní Vildman, pro nějž bude nadcházející soutěž znamenat závodní premiéru v roli řidiče.

Změna v posádce nenastala jen za volantem. Místo velezkušeného Josefa Kaliny bude Vildmana navigovat o nic méně ostřílený Ladislav Fajtl. Kalina se naproti tomu stane soupeřem nově poskládané sestavy. S Macíkovým požehnáním totiž usedne do konkurenční Tatry Aleše Lopraise. „Dostal jsem od Lopraisů nabídku a Martin mi povolil hostování. Jinak se na mém vztahu s KM Racingem nic nezměnilo. Teď chci ale ještě závodit. Co já vím, co bude za rok,“ vysvětluje jedenašedesátiletý Kalina svůj postoj.

Milan Novotný