Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Písky u Senice armáda již zcela zapověděla !! Konec Baja i konec testování na Dakar ??!

Písky u Senice armáda již zcela zapověděla !! Konec Baja i konec testování na Dakar ??!

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Před pár týdny slovenské ministerstvo vnitra v podstatě týden před startem zakázalo uspořádání již se rozjíždějící Baja Slovakia. Následovala menší mediální přestřelka - když už máme u nás i na Slovensku, tu "demokracii" - a nyní se "ozvalo" opět ministerstvo a jeho úředníci a potentáti, aby se ukázalo, kdo je silnější.

Nakonec to podle našich informací dopadlo tak, jak to už jednou před časem dopadlo. Vše vyústilo v konečný verdikt :"Zákaz akychkolvek aktivít vo Vojenskom priestore Záhorie, ktore nesúvisia s činnostou a ulohou Ozbrojených síl v spoločnosti....."

No jo - jak známo, prostor využívali roky i "Dakaráci" k přípravě na Dakar, protože je na dohled a naskýtal poměrně ideální písečné podmínky k otestování vozů.... A ještě před několika málo dny se zde testovaly třeba Tatry Spáčilova, či Tomečkova týmu. A Spáčil s Vršeckým zde měli testovat také o tomto víkendu, ale již na ně dopadl zmíněný zákaz !!

Tým se tedy objeví u Pohořelic na jihu Moravy. Ale slovenských písků je jistě škoda. Armáda zde testování nechce, přestože z toho měla i docela slušné finanční zisky... Uvidíme, jak po změně ministra a jeho úředníků. Do té je ale zřejmě ještě relativně daleko :-((

Pavel Jelínek