Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Bójka jede!

Bójka jede!

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Pabiška získal sponzora a finišuje s přípravou na svůj čtvrtý Dakar.Podařilo se. Motocyklistovi Davidu Pabiškovi - Bójkovi se v hodině dvanácté podařilo sehnat potřebný obnos, který mu zajistí pokrytí nákladů na startovné pro Rallye Dakar 2011.

To samé se povedlo i jeho slovenskému kolegovi Ivanu Jakešovi, takže ze stáje KM Racing bude prvního ledna na startovním roštu v Buenos Aires z motorkářů chybět jen nedoléčený Dušan Randýsek.

„Pojedu, pojedu,“ opakoval s úlevou v hlase liberecký jezdec, který při minulém ročníku proslulého motoristického maratónu na jihoamerickém kontinentu skončil na vynikajícím šestadvacátém místě. „Domluvil jsem se se staronovým sponzorem. THERMICA Liberec se mnou jela už první Dakar, teď mi pomohla podruhé. Firmě za to patří můj veliký dík. Z její strany cítím značnou serióznost, stala se mým generálním partnerem. Mám od ní kompletní zabezpečení,“ pochvaloval si.

David přiznává, že v minulých týdnech příliš nevěřil, že by se mu potřebný obnos podařilo sehnat. „Občas mě přepadla skepse a přemítal jsem, že bych jel aspoň jako mechanik. Naštěstí se ale všechno otočilo v můj prospěch, takže teď jsem v pohodě,“ prozradil šestatřicetiletý soutěžní jezdec, který se teď může konečně v klidu připravovat na svou čtvrtou dakarskou rallye.

„Do odplutí techniky za Atlantik zbývá měsíc, k našemu odletu na závod celkem dva. Teď budu všemi silami dělat na své motorce, před tím jsem už jednu postavil Ivanovi,“ pokračoval vytrvalec v jedné stopě, který bude stejně jako jeho kolega sedlat motocykl Yamaha 450 vybavený španělským kitem.

„První měsíc bude trochu hektický, ale takové to je vlastně každý rok. Jde o to, aby se při kontrole po tuniském testování nevyskytl na motocyklu nějaký zásadní problém. Doufám že ne, věřím, že budu spíš dolaďovat elektroinstalaci na motorce, oblečení a podobně. Nezapomenu ani na fyzičku, takže kdo má zájem, může mě spatřit, jak dělám v garáži kliky hned vedle motorky,“ dodal s úsměvem Pabiška.