Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2011 Otevřený dopis Marka Spáčila

Otevřený dopis Marka Spáčila

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Vážení fanoušci a příznivci Czech Dakar Teamu, z pozice majitele Czech Dakar Teamu bych se Vám rád omluvil za omezený přísun informací, který někteří z Vás zaznamenali po skončení letošní dakarské rallye. Rád bych zdůraznil, že si vážím každého jednoho návštěvníka našich stránek a současně bych Vás chtěl ujistit, že pracujeme na zlepšení.

Skutečnost, že jsme v uplynulých týdnech nebyli komunikačně příliš aktivní rozhodně neznamená, že jsme snad polevili v přípravě. Opak je pravdou a množství technických vylepšení, ke kterým jsme v posledních měsících přistoupili, je toho nejlepším důkazem. Přestavba obou závodních Tater zatím probíhá podle plánu a oba speciály již brzy vyjedou do terénu.

Mnohé si slibujeme od změny dodavatele motorů. Jistě budete souhlasit s tím, že se jedná o technicky náročný krok. Novým dodavatelem pohonných agregátů je firma Caterpillar. Dosavadní spolupráce potvrzuje důvody, které nás k takto zásadnímu kroku vedly.

S ohledem na výše uvedené jsme se rozhodli přehodnotit účast kamionů na letošním ročníku Silk Way Rally. Důvodem je to, že nechceme podcenit přípravu na nejdůležitější závod roku, kterým je pro nás jednoznačně Rallye Dakar 2011.

V souvislosti s Czech Dakar Teamem dojde i ke změnám i v kategorii osobních vozů. Vzhledem k tomu, že zatím není znám finální model, si Vás dovoluji požádat o trpělivost.

Příprava na Cross-Country Rallye je náročná časově i finančně a každý jeden z členů týmu má kromě týmových povinností i svůj soukromý život. K dílčím změnám pravděpodobně dojde i ve složení závodních posádek. Jakmile bude znám finální stav, tak Vám jej rádi odkomunikujeme. Za důležité považuji, že jádro týmu drží pohromadě více než kdy jindy a intenzivně pracuje na tom, aby se naše Tatry zúčastnily dalších závodů v nejlepší možné formě.

Tímto bych Vám chtěl poděkovat za dosavadní podporu a doufám, že se ní můžeme počítat i do budoucna.

s upřímným pozdravem, Marek Spáčil