Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Vše připraveno pro start závodu a prolog

Vše připraveno pro start závodu a prolog

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Na startu je 151 motocyklů, 25 čtyřkolek, 134 automobilů a 52 kamionů. Celkem 362 vozidel. Je to pokles proti loňsku a protože ASO se oficiálně ptalo účastníků, kde by chtěli příští ročník Dakaru (na výběr byla kromě jižní Ameriky opět i Afrika a Austrálie), možná je reálná naděje na návrat rallye zpátky tam, kde začala - do Afriky.

Rozhodně by díky tomu ztratili řadu účastníků z jihoamerického segmentu ale nejspíš by získali nové, kteří do jižní Ameriky z různých důvodů nepojedou. Uvidíme.. Každopádně letos bychom mohli vidět zajímavý závod, protože organizátoři se poučili z loňska a díky srovnání techniky v kategorii motocyklů, by mohly být vidět opravdu rozdíly v jezdcích a ne jen ve výkonu motoru při jízdě po pistě. Díky tomu se více otevírají možnosti i pro jezdce Czech Dakar Teamu, kteří (zejména v kategorii motocyklů) jedou na přinejmenším srovnatelné technice se světovou špičkou..

Dakar2010

Závod začíná za chvíli - dnešní prolog vede do bivaku nedaleko města Colon v provincii Buenos Aires a pokračuje zítra stále ještě první etapou do Cordoby. Motocykly mají spojovačku 349km, 219km rychlostní zkoušky a dojezd 84km. Celkově 652km. Auta a kamiony mají speciál delší - 251km. Předjíždění bude obtížné až nemožné. Pojede se v tradičním prachu a právě z toho důvodu organizátoři navrhli různé tratě pro kategorie moto/quad a auta/kamiony. Pojede se tedy po zdvojené trase ale s podobnou tratí. Ta automobilová má zajímavou vložku v oblasti údolí Calamuchita, kde se jezdí argentická WRC.

ASO