Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Miss Dakar 2010

Miss Dakar 2010

Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Image Ještě před tím, než se postaví na startovní čáru a poprvé zahřmí jejich motory v novém ročníku, je nutné určit, která z nich bude moci mít na sobě imaginární korunku krásy. Řeč je o Miss Dakar 2010 vyhlašované webovým portálem Truck-forum.cz v kategorii kamionů.

Zdravím uživatele Truckfóra.Jak jsem avizoval v jiném tématu,dnešní den je tím pravým pro odstartování druhého ročníku ankety Miss DAKAR,ve které opět budeme volit nejkrásnější truck,který se bude účastnit soutěže Rally DAKAR 2010.

Pro letošní rok bohužel ubylo českých vozů LIAZ,soutěže se tentokrát zúčastní pouze jeden,ovšem na druhou stranu se nebývale vysokému počtu těší další naše automobilka TATRA, která letos bude zastoupena hned pětkrát. Přibylo vozů značky DAF a Mercedes a konečně premiéru si letos odbude značka IVECO.Automobilku MAN po velkých finančních problémech nebude letos reprezentovat tým MAN Exact, ale bude zastoupena velmi zajímavým vozem 6x6 Jordiho Juvantenyho a nakonec nesmíme zapomínat ani na tým mistrovského KAMAZu, flotilu GINAFů a tradičního účastníka rally DAKAR, tým HINO otce a syna Sugawarových.

V jiném tématu jsem Vás vyzval,aby jste zasílali svoje návrhy na letošní "kandidátku".Této možnosti někteří z Vás využili a podíleli se tak na konečné podobě startovního pole. Zejména bych chtěl poděkovat Michalovi CCR, Mildovi a Markovi Wink.

A konečně k anketě. V letošním roce, stejně jako loni bude seznam veden podle abecedy, s jedinou vyjímkou. Stejně jako tomu bývá asi u všech motoristických disciplín, i tady bude mít vítězný tým z minulého ročníku výsadu startovat s číslem 1. Díky mediálnímu úspěchu prvního ročníku je dobře známo, že vítězství si po fenomenálním závěru urvala Tatra 815 Aleše Lopraise a proto bude právě jeho vozu letos patřit číslo 1.

Formát hlasování bude stejný jako vloni,systém 1.,2.,3., čímž prvnímu přispějete třemi body, druhému dvěma a třetímu jedním.

Příklad:

1. č.8 GINAF X2223 Dakar Team Holand
2. č.5 GINAF X2222 GINAF Rally Power
3. č.11 IVECO Trakker Team de Rooy 2010

(Je to opravdu pouze pro příklad !!!)

Hlasovat můžete hned,jak se toto téma objeví a připojit můžete svůj tip na vítěze skutečného DAKARu. Hlasování bude ukončeno o půlnoci z 31.12.2009 na 1.1.2010.Vítěz bude vyhlášen na Nový rok. Tipování vítěze bude ukončeno ve stejnou dobu a nejlépe tipující bude vyhlášen po skončení soutěže. Na závěr bych Vás chtěl poprosit o pomoc.Pro některá vozidla se mi nepodařilo dohledat kvalitní fotku,jako třeba u staršího Axoru týmu Finstral(použita loňská) nebo MANu Jordi Juvantenyho(BAJA Espaňa). Pokud byste věděli o nějaké lepší fotce nejen těchto dvou vozů, písněte mi a já upravím první příspěvek. To stejné platí v případě, kdybych nevědomky použil fotku loňského vozu a někdo si toho všiml. Děkuji.

No a nezbývá než doufat, že se Vám letošní kandidátka bude líbit. Pokud se někomu bude zdát, že mu ve startovní listině někdo nebo něco chybí, má pro letošní rok smolíka pacholíka, protože jak jsem psal výše, možnost podílet se na tvorbě seznamu byla dostatečně dlouhá. Startovní listina je definitivní, ovšem prezentace pomocí obrázků není ještě stoprocentní. I tak si ale myslím, že svou funkci plní a bude-li to možné, a věřím, že ano, těch pár drobností, které chybí brzy opravíme.

Prosím,nenechte se pobízet a hlasujte pro své favority.

David Fejgl