Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2010 Subaru na Dakar 2010

Subaru na Dakar 2010

Hodnocení uživatelů: / 4
NejhoršíNejlepší 

Image Japonský prodejce představil jeden ze svých projektů, vycházejících z modelu Forester, který se objeví na nadcházejícím ročníku rally Dakar 2010. Představení speciálu proběhlo minulý týden v hotelu Sheraton v Buenos Aires. Subaru tedy bude další značkou, která se objeví na nadcházejí dakarské rally, nejtežší rally světa, opět jedoucí se na jihoamerickém kontinentu, od 1. do 17 ledna 2010.

Za volantem toho stroje budou v Argentiě sedět Gabriel Pozzo a Japonec Yoshiu Ikemachi.

Japonský výrobce uvedl, že s tímto speciálem, zvaným Elaion Subaru, jeho "stvořitelé" najezdili více než 9000 km a to právě po silnicích mezi Argentinou a Chile, kde se bude následují ročník nejslavnější a nejtežší rally světa odehrávat. Gabriel Pozzo, má již s touto rally na jihoamerickém kontinetu své zkušenosti, neboť se zde v loňském roce představil za volantem Mitshubishi Montero, a mimo to má dlouholeté zkušenosti z národních šampionátů CCR. Stejně tak Japonec Yoshiu Ikemachi, osminásobný účastník Dakru (6x auta a 2x motocykly), dokáže jistě nabyté zkušenosti zužitkovat.

Gabriel Pozzo říká : "Děkuji týmu za důvěru, že jsem byl vybrán jako řidič. Je to velká výzva a jsem velmi hrdý na to, že se v nadcházejícím ročníku budu moci představit pod hlavičkou Subaru. Doufám, že se nám podaří zajet dobrý výsledek."

Nový Forester má motor 2.0 Turbo boxer, připravný teamem Barattero, zaměřený výhradně na výzkum, vývoj a budování značky po celém světě, ze zaměřením na vývoj vozů pro dálkové soutěže pod hlavičkou FIA.´

"Pracovali jsme tvrdě a to bude nadále také naším cílem. Vůz prošel mnoha testy. Myslíme si, že máme jisté šance a doufáme v co možná nejlepší výsledek "prozradil Fabian Baratero, vedoucí týmu .

Jeho slova potvrzje i Yoshiu Ikemachi, který ke své druhé účasti na jihoamerickém kontinetu uvedl: "Mám naprostou důvěru v bratry Baratterovi a také ve svého týmového kolegu Gabriela Pozzo. Doufám, že se nám podaří udělat na Dakaru 2010 co možná nejlepší výsledek."

Viktor Chytka, www.rally-raid.eu