Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Práce LRT s opravou běží

Práce LRT s opravou běží

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image

Po neveselém návratu z letošního Dakaru jsme se pustili nejprve do opravy havarované tatrovky, posléze po dohodě s naším šéfkonstruktérem Radkem Smolkou se oprava změnila ve větší přestavbu s cílem především snížit pohotovostní hmotnost vozu a zlepšit rozložení zatížení náprav.

Ve spolupráci s našimi šikovnými karosáři vznikla nejprve kabina s novým robustnějším ochranným rámem, který nás letos při havárii zachránil. Při tomto psaní se mi znovu oživuje rána do kebule (hlavy), kterou jsme dostali při převrácení na střechu. Přesto nebo spíše právě proto jsme rám zesílili, doplnili vzpěru pod čelním sklem. Po těchto úpravách jsme kabinu odvezli k Romanu Kolaříkovi do jeho lakovny, kde se změnila barva kabiny z původní červené na stříbrnou, podle našeho hlavního partnera Livescore, díky jehož podpoře a pochopení můžeme závodit.

Mezitím jsme objednali nový rám, na který jsme čekali pouze dva měsíce. Tentokrát opravdu Tawesco, a.s., což je lisovna v Tatře, nenechala nic náhodě a usilovně se vrhla na výrobu závodního rámu. Patří jim velký dík.

Oněch dvou měsíců jsme zase využili na "ladění" našeho srdce V12. Motor byl komplet rozebrán a zrepasován. Ve spolupráci s vývojáři motorů jsme vyzkoušeli několik úprav, ne vždy se pravda povedlo zlepšit, co jsme chtěli. Ale i to patří k přípravě na další rally. Více uvidíte na připojených fotografiích.

www.lrt.cz

Image

Image

Image