Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Jsme úplně vysílení

Jsme úplně vysílení

Hodnocení uživatelů: / 10
NejhoršíNejlepší 

Image Hlavním testem prvního týdne závodu se staly nástrahy na cestě do San Rafael. Dlouhá vzdálenost vyžadovala naprosté soustředění. Piloty prověřil dvacetiilometrový průjezd opravdovými dunami. Dlouhé off-roadové úseky střídaly tehnické pasáže s přejezdy řek. Na horizontu jsou Kordiliery.

23:16 SEČ Mirek s Tomášem jsou konečně v cíli dnešní etapy. S časem 08:58:22 jsou prozatím dnes na 24. místě se ztrátou 03:10:39 na první místo. Celkově zatím jsou na místě 17. Celkový čas po 5. etapě mají 23:45:48.

"Toto bylo to nejtěžší, co jsem kdy zažil. Všechno šlo úžasně, po vjězdu do koryta jsme měli defekt. Rychlá výměna, během které nás předjely 2 kamiony. Velmi pracně jsme oba kamiony opět předjeli a po vjezdu do dalšího koryta opět defekt! A kamiony nás zase předjely! Odešla 2. v převodovce. Na závěr etapy nás čekalo přes 20 km dun. Obrovské, nádherné. Naštěstí Mirek si s tím uměl poradit. Bez 2. rychlostního stupně a bez rezervy (neriskovali jsme příliš nízký tlak pneu) jsme ale nakonec nejméně 6xzapadli.

A potom nám přestal fungovat hydraulický zvedák a bohužel ve vysunuté poloze se zasekl. Uprostřed dun bezvýchodná situace. Mirkovi se po hodině podařilo zvedák odblokovat, kladivem ho vrátil do zajištěné polohy a mohli jsme pokračovat až do cíle.

Dnes shořela 3 auta, jeden kamion. Našel se mrtvý motorkář. V dunách se váleli motorkáři, auta nemohla vyjet. Spousta vysílených bezradných závodníků. Do cíle přijelo jen asi 30 aut.počasí se prudce zhoršilo a přišla bouře. Kvůli vysokému nebezpečí byla nakonec Etapa zrušena. Zbylí závodníci jeli po silnici. Měl by se počítat čas pouze do CP1 nebo CP2.

Vyměňujeme převodovku, mechanici budou makat až do rána. Zítra nás opět čekají duny. Jsme úplně vysílení." komentuje etapu T. Ouředníček ze San Rafael.

OffroadSport.cz