Get Adobe Flash player
Home DAKAR 2009 Offroadsport zdolal i čtvrtou etapu

Offroadsport zdolal i čtvrtou etapu

Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 

Image Na startu etapy dostaly zabrat ruce motorkářů na kamenitých cestách. A ti rychlí, zvyklí na "vadi", se budou muset také přizpůsobovat. Zpomalovat je budou přejezdy argentinských toků zvaných "rios". Pak přijdou první porce písku a dlouhé kilometry mimo cesty, které musí nadchnout všechny, co právě tohle milují.

Ale opatrně! Tady začínají být chyby hodně drahé. Etapa do Neuqenu je plná pastí. Právě tady se začne ukazovat, kdo bude patřit k favoritům a kdo na chvost pole.

Z administrativních důvodů pořadatelé zkrátili dnešní etapu o celkem 78 km a konec byl posunut směrem na jih. Měřený úsek je tedy 380 km.

Tomáš Ouředníček komentuje: " Dnes jsme si opět užili rychlé pasáže, hodně se prášilo a začaly i velmi náročné technické tratě, kde se opět projevilo mistrovské jezdecké umění Mirka. Taky zde měl možnost zúročit své dlouholeté zkušenosti z offroadových závodů. Kolem tratě byla opět spousta fanoušků. Jsou neuvěřitelně vytrvalí a neustále povzbuzují. Projížděli jsme kaňonem , kde na skalách seděli indiáni. Také jsme minuli jezero s nádherně azurovou vodou. Nequen je velké město a čekalo nás bouřlivé přivítání. Náš asistenční kamion Volvo měl po cestě problém...odlomila se pumpa na servo a upadl zadní tlumič. Po trati jsme viděli mnoho nehod motorkářů."

Posádka Mitsubishi dokončila úspěšně dnešní etapu. S časem 04:11:48 jsou dnes i celkově na 18. místě.

Posádka MANu je dnes po 4. etapě celkově na 42. místě.

Offroadsport.cz